Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 22. 07:58, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A lakosság nincs felkészülve egy baleset anyagi következményeire

A lakosság nincs felkészülve egy baleset anyagi következményeire

Biztosítói felmérések szerint a lakosság nincs felkészülve egy baleset anyagi következményeire. Az Union Biztosító, illetve a PBA Biztosítási Alkusz Kft. felmérésében a megkérdezettek 80 százaléka válaszolt úgy, hogy anyagilag felkészületlenül érné egy baleset, és ugyanilyen arányban nem tudták a válaszadók azt, hogy létezik önálló balesetbiztosítás.

Az Union által megkérdezettek 18 százaléka rendelkezett önálló balesetbiztosítással, míg a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a teljes népesség alig 6 százaléka kötött ilyen biztosítást. A két arányszám közel esik egymáshoz, ha figyelembe vesszük azt, hogy a biztosító a felnőtt, de még nem nyugdíjas lakosságot kérdezte egy 500 fős mintán.
Az Union idézi az elmúlt két év hazai baleseti statisztikáját: minden negyedik embert ért ez idő alatt háztartási, közlekedési vagy sportbaleset.
A biztosító által vállalt térítések egybeesnek az ügyfelek elvárásaival az Union szerint. Például csonttörésre 70 ezer, rokkantságra 5,5 millió forintot tartanának reálisnak a megkérdezettek, ez a biztosító ennyit is vállal. A PBA ugyanakkor összefoglalta három biztosító baleseti térítéseit, ezekben csonttörésre 10-15 ezer forint, míg a baleseti rokkantságra egyhangúlag 1 millió forint a térítés.
A PBA hangsúlyozza, hogy sokan összetévesztik az utasbiztosítást az önálló balesetbiztosítással. Az utasbiztosítás mindig tartalmaz balesetbiztosítást is, de csak meghatározott időre szól, és előre, egy összegben kell a díjat kifizetni. Ezzel szemben az önálló balesetbiztosítás egy évre szól, és havi részletekben is fizethető.
A balesetbiztosításnál hangsúlyos az "önálló" jelző, mivel autóbiztosításokhoz is vásárolható - kiegészítő kockázatként - ilyen. A lakásbiztosításokban pedig mindig szerepel baleseti kockázat, továbbá a bankkártyákhoz is jár ilyen védelem, bár a térítési díja általában alacsony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.