Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 16. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A lábmasszázs jótékony hatásai

A lábmasszázs jótékony hatásai

A sok üléssel vagy állással járó munkák rendkívül megviselhetik a lábakat. Kifejezetten jótékony hatása lehet hát, ha esténként egy lábmasszázzsal frissítjük fel magunkat.

A sok ülés és állás következményeként rendkívül gyakori panasz az alsó végtagi fájdalom, a vénás pangásból eredő nehézláb-érzés, a lábduzzanat, a seprűvénák megjelenése, valamint a visszeres megbetegedés. A kellemetlen panaszainkon már azzal is sokat enyhíthetünk, ha a túlterhelt lábainkat felpolcoljuk, vízszintesbe helyezzük. Emellett pedig a rendszeres mozgással, valamint lábmasszázzsal is javíthatunk lábaink állapotán. (Fontos azonban kiemelni, hogy ha a visszerek állapota már trombózissal is fenyeget, akkor a masszázs egyáltalán nem ajánlott, sőt: tilos.)

Miért jó a lábmasszázs?
Számos kutatás kimutatta már, hogy a masszázs nem csupán a fájdalmat csillapítja, de képes hatékonyan enyhíteni a stressz, a depresszió és a szorongás okozta panaszokat is. A lábak masszírozása sokat segíthet abban is, hogy az erek visszanyerjék rugalmasságukat, de javítja a vérnyomást, felfrissíti a végtagokat valamint jó hatással van a perifériás neuropátiával küzdő betegek állapotára is.

Hogyan csináljuk?
Egy komplett otthoni rituálét is kialakíthatunk lábunk kényeztetése köré. A masszázs előtt vegyünk egy váltott vizes fürdőt, ez ugyanis szintén az erek rugalmasságát támogatja. Ezután áztassuk be néhány percre a lábunkat illóolajok és fürdősók segítségével. Remek választás lehet erre a célra az eukaliptusz, a citromfű, a kakukkfű vagy a rozmaring olaja. Az áztatást követő uborkapakolás nagy szolgálatot tehet a hidratálásban, de használhatunk különböző lábápoló krémek, hűsítő zseléket is.

A krémeket simító mozdulatokkal, csak nagyon enyhe nyomásokat használva masszírozzuk be a lábainkba. Maga a masszázs nagyjából 5-6 percig tartson, utána polcoljuk fel a lábainkat.

Mi segíthet még?
A lábak átmozgatása is rendkívül hatékony módszer a panaszaink enyhítésére. Már egy kis otthoni torna is sokat segíthet: a lábfejünkkel bólogassunk előre-hátra, közben pedig feszítsük meg a vádlinkat, majd végezzünk bokakörzést mindkét irányba. Mindemellett pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy lábunk állapota nagyban függ a megfelelő, egészséges lábbeli kiválasztásától is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.