Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2018. Június 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

Pénteken a Kunszállási Általános Iskola meghívásának tett eleget az Argos Állatvédelmi Egyesület.

Az egyesület munkatársai négylábú barátaik – Eli és Balto – kíséretében látogattak el az iskola záró ünnepségére.
Már többször beszámoltunk az Argos Állatvédelmi Egyesület iskolalátogató akcióiról. Ennek apropóján beszélgetett a BAON.HU munkatársa Szabó Attilával, az egyesület elnökével.

– Sokszor hallani az egyesületükről, gyakran tartanak bemutatóval egybekötött előadásokat az iskolásoknak. Hogyan néz ki egy ilyen bemutató, mikről esik szó az előadásokon?

– Az előadásaink során minden az állattartásról szól. Beszélünk a gyerekeknek az állatok helyes tartásáról, azon belül is a kutyák helyes neveléséről, de az állatvédelmi törvényről is szót ejtünk.

– A bemutatók során a gyerekek közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek a kutyusokkal?

– Természetesen igen. Az előadások és bemutatók után mindig kutyasimogatással zárjuk a látogatásunkat. Talán nem meglepő, de a gyerekek és a pedagógusok is ezt várják mindig a leginkább.

– Évek óta járják az iskolákat. Jelenleg hány intézménnyel állnak kapcsolatban?

– Igen, valóban évek óta tartunk bemutatókat, már rengeteg iskolában jártunk. Jelenleg öt iskolával van megállapodásunk. Ezekben az intézményekben az összes osztályban megtartjuk majd a bemutatóval egybekötött előadásunkat.

Legutóbb a Kunszállási Általános Iskolában jártak, ahol mintegy 138 diák várta az egyesület kutyusait, akikkel a bemutató után közelebbről is megismerkedhettek. A pénteki látogatás, mint mindig, most is kutyasimogatással zárult.

Szabó Attila elmondta azt is, hogy szeptemberben a kunszállási iskolába is visszatérnek, és az összes osztályt meglátogatják majd bemutatójukkal.

Ha bárki kedvet kapott a bemutatóhoz, bátran keresse az egyesületet az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-20-283-3614, argosallatvedo@gmail.com.

Címkék: állatvédők, Argos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 22. 07:34, szombat | Helyi

Szombaton is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun vármegyében

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli vármegyére szombatra is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

2024. Június 21. 10:09, péntek | Helyi

Ajándék muskátli az udvarokba, ablakokba

Kedves Félegyháziak!

2024. Június 20. 13:50, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt június 20-án 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun vármegyében.