Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2018. Június 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

A kunszállási iskolásoknál járt Eli és Balto

Pénteken a Kunszállási Általános Iskola meghívásának tett eleget az Argos Állatvédelmi Egyesület.

Az egyesület munkatársai négylábú barátaik – Eli és Balto – kíséretében látogattak el az iskola záró ünnepségére.
Már többször beszámoltunk az Argos Állatvédelmi Egyesület iskolalátogató akcióiról. Ennek apropóján beszélgetett a BAON.HU munkatársa Szabó Attilával, az egyesület elnökével.

– Sokszor hallani az egyesületükről, gyakran tartanak bemutatóval egybekötött előadásokat az iskolásoknak. Hogyan néz ki egy ilyen bemutató, mikről esik szó az előadásokon?

– Az előadásaink során minden az állattartásról szól. Beszélünk a gyerekeknek az állatok helyes tartásáról, azon belül is a kutyák helyes neveléséről, de az állatvédelmi törvényről is szót ejtünk.

– A bemutatók során a gyerekek közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek a kutyusokkal?

– Természetesen igen. Az előadások és bemutatók után mindig kutyasimogatással zárjuk a látogatásunkat. Talán nem meglepő, de a gyerekek és a pedagógusok is ezt várják mindig a leginkább.

– Évek óta járják az iskolákat. Jelenleg hány intézménnyel állnak kapcsolatban?

– Igen, valóban évek óta tartunk bemutatókat, már rengeteg iskolában jártunk. Jelenleg öt iskolával van megállapodásunk. Ezekben az intézményekben az összes osztályban megtartjuk majd a bemutatóval egybekötött előadásunkat.

Legutóbb a Kunszállási Általános Iskolában jártak, ahol mintegy 138 diák várta az egyesület kutyusait, akikkel a bemutató után közelebbről is megismerkedhettek. A pénteki látogatás, mint mindig, most is kutyasimogatással zárult.

Szabó Attila elmondta azt is, hogy szeptemberben a kunszállási iskolába is visszatérnek, és az összes osztályt meglátogatják majd bemutatójukkal.

Ha bárki kedvet kapott a bemutatóhoz, bátran keresse az egyesületet az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-20-283-3614, argosallatvedo@gmail.com.

Címkék: állatvédők, Argos

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:35, kedd | Helyi

Tippek, hogy jobban használd otthon a hűtőt

Különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonykor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja.

2023. December 05. 13:18, kedd | Helyi

Karácsonyi csomagot kapnak a nyugdíjasok Petőfiszálláson

A kifizetésre és a csomag átvételére 2023. december 5-7 között 9-12 óráig és 13-15 óráig, illetve 2023. december 8-án 9-12 óráig az önkormányzati hivatalban (Kossuth u. 8.) lesz lehetőség.

2023. December 05. 12:58, kedd | Helyi

Mire jó a Mozgáskotta?

A Magyar Mozgáskotta Módszer, mint a komplex személyiségfejlesztés, mozgásnevelés, hátránykompenzáció lehetséges alternatív programja.

2023. December 05. 08:07, kedd | Helyi

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

November 30-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban megrendezésre került a már hagyományos „Agycsavaró\".