Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

A középiskola ballagások sorát a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg. Az idő sajnos nem kedvezett a jeles eseménynek, ezért az intézmény tornatermében tartották meg az ünnepséget.

A jeles eseményen tiszteletét tették a szakképzési centrum vezetői: Papp Gyula főigazgató, Vikker József főigazgató-helyettes, Csúzdi Zoltán kancellár, valamint az iskola igazgatónője Szabó Péterné, a volt és jelenlegi tanárok, oktatók és az iskola nyugalmazott igazgatója Ágoston Tibor is.

Az ünnepség részeként tizenhárom tanuló vehetett át jutalmat tanulmányi eredményének elismeréseként, ám az iskola több kiváló tanulóval is büszkélkedhet. Nevük a bevonuláskor hangzott el:

A CNC programozó, gépi és CNC forgácsoló, hegesztő, hűtő- és szellőzésrendszer szerelő, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő tanulók közül dicséretben részesültek: Dongó Levente János, Hideg Gábor, Kanalas László János, Krisztin Csaba, Lovas Alex, Német László, Papp Dániel, Válik János. Ők a Szakma Kiváló Tanulója területi előválogató versenyen elért eredményük alapján mentesülnek az interaktív vizsgarész teljesítése alól.

A villanyszerelőknél az egész osztály dicséretben részesült a jó tanulmányi eredményükért. Kiemelkedő tanulmányi eredményéért dicséretben részesült Petrovics Dominik, Rácz Martin Dávid és Rácz-Fodor Kevin. Kimagasló sporttevékenységükért Juhász Gergő és Kapás László Kristóf érdemeltek dicséretet.

A festő-mázoló, tapétázó, kőműves és ács tanulók között a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében Sánta Attila 3. helyezést ért el, így mentesül a vizsgák teljesítése alól. Szintén mentesül a vizsgák teljesítése alól Dobrovszky Viktor, aki a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében 4. helyezést ért el. Forgó Dominik Mihály jó tanulmányi eredményéért, Dobos János pedig közösségi munkájáért részesült dicséretben.

A cukrász és kereskedelmi értékesítők között a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében Gilicze Nóra 1. helyezést ért el, így minden vizsga teljesítése alól mentesül. Dicséretben részesült még Kiss Edina Andrea, Tóth Zsófia Valentina és Pálfi Dóra. Ők a Szakma Kiváló Tanulója területi előválogató versenyen elért eredményük alapján mentesülnek az interaktív vizsgarész teljesítése alól.

Az asztalos, szociális ápoló és gondozó, gyermek- és ifjúsági felügyelő osztályból a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében Keserű Zoltán 4. helyezést ért el, így mentesült a vizsgák teljesítése alól. Besze Zoltán és Mészáros László a Szakma Kiváló Tanulója területi előválogató versenyen elért kiemelkedő eredményük alapján mentesülnek az interaktív vizsgarész teljesítése alól. Korom Balázs a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny középdöntőjében elért eredménye alapján szintén mentesül a vizsgák teljesítése alól.

A bolti előkészítő osztályból a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében Polyák Szabolcs 1. helyezést ért el, így mentesült a vizsgák teljesítése alól.

A szobafestő tanulók közül Zsikó Nikolett a Szakma Kiváló Tanulója országos verseny döntőjében 1. helyezést ért el, így mentesült a vizsgák teljesítése alól.

Az ünnepi műsor keretei belül Szabó Péterné az iskola igagatónője e szavakkal búcsúzott a ballagó diákoktól:

„Megható pillanatok ezek, amikor megszólal az udvari kolomp, ünneplőbe öltözött diákok várják a végzősöket, hogy átadhassák a tarisznyákat és ti ballagók megfontolt léptekkel léptek be a tornaterembe, a szemetekben megcsillanó könnycseppekkel. A tanév legszebb ünnepe ez. Az itt maradó diákok és oktatók mindent megtettek azért, hogy felejthetetlen élményként maradjon meg bennetek a ballagás napja. Ez az év az első olyan, amikor a technikumi osztályok 12. évfolyamosai nincsenek a ballagók között. A szakmai képzésben történt változások miatt ők majd jövőre ballagnak. Ez az oka annak, hogy most sokkal kevesebb a ballagó diák, mint a tavalyi ünnepségünkön" – mondta beszédében az igazgatónő, majd emlékeztette a fiatalokat az iskolaévek főbb állomásaira, hogy azok majd kedves emlékekké váljanak a későbbiek folyamán.

„A kis kilencedikes diákokból fiatal felnőtté váltatok. Oktatóitok, osztálytályfőnökeitek nemcsak ismereteiteket bővítették, hanem felkészítettek benneteket a felnőtt életre szakértelemmel, szeretettel, szigorúsággal, és megértéssel segítettek benneteket a fejlődés útján az iskolában és a kollégiumban egyaránt. Bízom benne, hogy a mások gondjai, problémái iránt nyitott, megértő és segítőkész emberekké váltatok közöttünk. Így lettek közöttetek átlagosan, vagy egyenletesen, illetve kiemelkedően teljesítők, megbízható diákok és igazán karakterek, súlyos egyéniségek is.” – mondta az igazgatónő, majd reményét fejezte ki, hogy sok tanulni vágyó van a most ballagók között is, akiket szívesen várnak vissza az intézmény falai közé az érettségi vagy egy másik szakma megszerzésére.

Végül Paulo Coelho gondolataival zárta beszédét Szabó Péterné igazgatónő:

"Az élet egy utazás. Rajtunk múlik, hogy miképp haladunk: csak áramlunk az árral, vagy követjük saját álmainkat."

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.