Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 03. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

A Korond utcán kezdődik az új játszótereink telepítése

A Korond utcán kezdődik az új játszótereink telepítése

Magyarország egyik legnevesebb játszótérépítő műhelye készíti az egyedileg Félegyházára tervezett játszótereket.

Az Ilona Malom egy kapolcsi baráti társaságból alakult és közel 20 éve épít egyedi játszótereket az egész országban és határain túl is, Mecklenburg-tól Provance-ig és Basel-től Temesvárig.

Nem műanyagot, hanem az Európában növő fafajok közül egyedül 1. osztályú tartóssági fokozatba sorolt - szijácsmentes - akácot és a szintén rendkívül tartós tölgyet és vörösfenyőt használnak, kézműves minőségben.

Először a Korond utcán építik fel szeptember második felétől a János vitéz játszóteret, majd a Dózsa park és az idősebb korosztály számára épített Mártírok utcai szabadidőpark következik. Új játszóeszközökkel gyarapodik a Kossuthváros és a Petőfi lakótelep is.

A mellékelt képek Hollókő világörökségi környezetében telepített Holló Jankó játszóterük nagyobb gyerekeknek készült részéről készültek. Hasonló formavilággal, de ugyanilyen aprólékos minőséggel.

A legnagyobb öröm ebben, hogy ezek nem lélektelenül telepített „tucatjátszóterek”, hanem olyan közösségi terek, ahol szülő és gyermek játékhoz vagy beszélgetéshez társat talál, ahol a színek, egyedi formák, természetes anyagok és fantázia világában az időtöltés is élmény.

Olyan terek kerülnek kialakításra Kiskunfélegyházán a gyerekeknek, amelyek játszani hívnak és játszva tartanak.

Címkék: játszóterek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.