Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2019. Szeptember 03. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

A Korond utcán kezdődik az új játszótereink telepítése

A Korond utcán kezdődik az új játszótereink telepítése

Magyarország egyik legnevesebb játszótérépítő műhelye készíti az egyedileg Félegyházára tervezett játszótereket.

Az Ilona Malom egy kapolcsi baráti társaságból alakult és közel 20 éve épít egyedi játszótereket az egész országban és határain túl is, Mecklenburg-tól Provance-ig és Basel-től Temesvárig.

Nem műanyagot, hanem az Európában növő fafajok közül egyedül 1. osztályú tartóssági fokozatba sorolt - szijácsmentes - akácot és a szintén rendkívül tartós tölgyet és vörösfenyőt használnak, kézműves minőségben.

Először a Korond utcán építik fel szeptember második felétől a János vitéz játszóteret, majd a Dózsa park és az idősebb korosztály számára épített Mártírok utcai szabadidőpark következik. Új játszóeszközökkel gyarapodik a Kossuthváros és a Petőfi lakótelep is.

A mellékelt képek Hollókő világörökségi környezetében telepített Holló Jankó játszóterük nagyobb gyerekeknek készült részéről készültek. Hasonló formavilággal, de ugyanilyen aprólékos minőséggel.

A legnagyobb öröm ebben, hogy ezek nem lélektelenül telepített „tucatjátszóterek”, hanem olyan közösségi terek, ahol szülő és gyermek játékhoz vagy beszélgetéshez társat talál, ahol a színek, egyedi formák, természetes anyagok és fantázia világában az időtöltés is élmény.

Olyan terek kerülnek kialakításra Kiskunfélegyházán a gyerekeknek, amelyek játszani hívnak és játszva tartanak.

Címkék: játszóterek

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 09:32, péntek | Helyi

Lezárják a Tőserdőt húsvét hétvégéjére

2020. április 10-én 12:00 órától 2020. április 13-án 24:00 óráig a tőserdei Holt –Tisza part lezárásáról intézkedem - írja Lakitelek weboldalán a település polgármestere, Madari Róbert.

2020. Április 10. 09:29, péntek | Helyi

Szavakkal leírhatatlan fájdalmaim voltak

Felgyógyult egy kecskeméti férfi a koronavírusból. (Videoval)

2020. Április 10. 09:08, péntek | Helyi

Elmaradt a húsvéti roham

A járványhelyzet felforgatta a vásárlási szokásokat az elmúlt másfél hónapban.

2020. Április 10. 09:07, péntek | Helyi

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.