Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 19. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A koronavírus miatt újít a Facebook

A koronavírus miatt újít a Facebook

A közösségi oldal a jövőben figyelmeztetni fogja azokat, akik a koronavírussal összefüggő, ártalmasnak ítélt álhíreket lájkolnak vagy osztanak meg.

Mióta a világ egyre több országában elterjedt a Kínából kiindult új típusú koronavírus-járvány, a napi hírek közül az ezzel kapcsolatosak foglalkoztatják leginkább az embereket. Ez érthető is, hiszen teljesen felforgatta az életünket, a COVID-19 hatására most már nem csak egészségünk, de jövőnk miatt is aggódunk. Sokan visszaélnek azonban a helyzettel és álhíreket terjesztenek.

Az Instagram képmegosztó oldalt és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást is működtető Facebook Inc. arról számolt be, hogy hatalmas mennyiségű félrevezető és ártalmas bejegyzéssel kell megküzdenie. Vannak, akik például olyan bejegyzéseket terjesztenek, hogy a hipóivás gyógyítja a koronavírust, mások olyan káros tartalmakat osztanak meg, amelyek szerint a fizikai távolságtartás értelmetlen. A közösségi oldal beszámolója szerint márciusban több százezer ártalmasnak ítélt, hamis információkat tartalmazó bejegyzést távolítottak el, és további mintegy 40 millió posztot jelöltek meg gyanús tartalomként.

Így harcolnak az álhírek ellen
Mostantól pedig a Facebook a korábbiaknál sokkal szigorúbban lép fel a hamis állításokkal szemben. A főoldalon hamarosan figyelmeztető üzenetek jelennek majd meg azoknál, akik korábban olyan tartalommal találkoztak, amelyet később eltávolítottak. Őket az oldal egy olyan webhelyre irányítja, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a vírusról összegyűjtött és cáfolt mítoszok szerepelnek. A közösségi oldal nem fog konkrétan utalni arra, hogy a felhasználók miért kapják az értesítést, és a hamis információkat sem fogja közvetlenül tagadni.

A vállalat alapító-vezetője, Mark Zuckerberg szerint erre a lépésre azért van szükség, mert a vírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletek és álhírek nagyobb veszélyt jelentenek a felhasználókra, mint ha politikusok állítanak valótlanságokat, amit a Facebook eddig minden további nélkül megtűrt.

Címkék: Facebook, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.