Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A koronavírus-fertőzés kezelésére szánt gyógyszerek kereskedelmével gyanúsítanak egy orvost

A koronavírus-fertőzés kezelésére szánt gyógyszerek kereskedelmével gyanúsítanak egy orvost

A fertőzés kórházi kezelésére szánt gyógyszerek kereskedelmével gyanúsít a Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy budapesti orvost - közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel, miután csütörtökön nagyszabású akciót hajtottak végre.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: két embert őrizetbe vettek - köztük az orvost -, többet pedig előállítottak. A kihallgatásuk folyamatban van.

Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult - ismertette. A budapesti kórházban dolgozó orvosnak, munkaköréből adódóan hozzáférése volt a SARS-CoV-2 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, amelyeket kizárólag az intézményben, szoros orvosi felügyelet mellett adhatnak a betegeknek.

Az ügyészség megalapozott gyanúja szerint az orvos - egy korábbi páciensének közreműködésével - a koronavírus okozta betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesítette. Ezzel csökkentette az intézmény készletét, így az ügyészség szerint a kórházban kezelt koronavírusos betegek életét, egészségét közvetlen veszélynek tette ki. A főügyész hozzátette: az orvos azoknak az egészséges, ilyen kezelésre nem jogosult embereknek is veszélyeztette az egészségét, akiknek ezeket a gyógyszereket értékesítette.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve csütörtökön összehangolt, tizenegy helyszínt érintő, házkutatásokkal egybekötött akciót hajtott végre, és több helyszínen gyógyszereket, készpénzt és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére