Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2014. December 02. 08:54, kedd | Belföld
Forrás: Kormány.hu

A kormány a téli időszakban is segíti a rászorulókat

A kormány a téli időszakban is segíti a rászorulókat

A kormány több intézkedéscsomaggal segít a téli időszakban: többek között elindítja a rászorulókat támogató operatív programot, és 9,2 milliárd forintot fordít hajléktalanellátásra – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő hétfőn

A kormányszóvivő közölte: az idén több mint kilencmilliárd forint jut a hajléktalanellátásra. Elmondta, hogy az idei télen 9644 éjszakai férőhely várja a hajléktalanokat, ez még 1264-gyel bővül, emellett országosan 7325 férőhellyel működnek nappali melegedők, 228 férőhellyel a hajléktalanok rehabilitációs intézménye, 460 férőhellyel pedig a hajléktalanok otthona.

Az utcai szolgálatok hatékony feladatellátása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) még a nyáron 12 személygépjárművet adott át az ellátó szervezeteknek - tette hozzá.

Kurucz Éva azt is elmondta: a kormány elindítja a rászoruló embereket támogató operatív programot; 2014 és 2020 között mintegy 34 milliárd forintot költ a kabinet a leginkább rászorulók segítésére. A program keretében a kormány élelmiszercsomagot, illetve meleg és hideg étkezést biztosít a rászorulóknak, a partnerszervezetek pedig felzárkózási célú kísérőprogramokat nyújthatnak, így egészségügyi szűrővizsgálatokat és felméréseket.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány a rezsicsökkentés mellett a kilakoltatási moratórium meghosszabbításával is segítette a nehezebb körülmények között élőket, és közölte, a katasztrófavédelem felkészült arra, hogy egyetlen életet se követeljen a közterületeken a téli hideg.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: április 30-ig folytatódik a szociális földprogram; a napokban 151 nyertes kapott összesen 250 millió forintos támogatást a fóliasátras paprika-, paradicsom- és gombatermesztésre, a piacra jutás segítésére és eszközfejlesztésre. A következő pályázatot januárban írják ki - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: 2068 önkormányzat nyert a kőszénre is kibővített szociális tüzelőprogram mintegy hárommilliárd forint összértékű pályázatán, a támogatottak között előnyben kell részesíteni az időseket és a gyermekes családokat.

Czibere Károly azt kérte, hogy mindenki fokozottan figyeljen a támasz nélküli, magukra maradt emberekre, a problémás helyzeteket jelezze a diszpécsereknek, szakembereknek. Elmondta, a falugondnokoknak, házigondozóknak is fel kell keresniük azokat is, akik esetleg nem ellátottak, ugyanez vonatkozik az intézményes ellátásokra, például az idősek klubjainak is be kell fogadniuk a segítségre szorulókat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 18:05, vasárnap | Belföld

Magyarországon is érzékelték a tongai vulkánkitörés hatását

Magyarországon is érzékelhető volt a Tonga közelében történt tenger alatti vulkánkitörés okozta légköri nyomásváltozás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2022. Január 16. 16:02, vasárnap | Belföld

Ittasan ült volán mögé, szembe ment a forgalommal

Előállították a rendőrök azt a sofőrt, aki a forgalommal szemben ment az M30-as autópályán Szikszó közelében, ráadásul ittasan.

2022. Január 16. 14:08, vasárnap | Belföld

Varga Mihály: a kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

2022. Január 16. 13:06, vasárnap | Belföld

Lakástűzben meghalt egy asszony, szemét égett a harmadik emeleten

Lakástűzben vesztette életét egy ember vasárnap reggel Nyíregyházán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-vel.