Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2017. November 29. 12:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket segíti adventi vásárának bevételével a Ficsak

A koraszülötteket támogatja vasárnapi, adventi vásárának bevételével a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - mondta a szervezet alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra közölte: adventi vásárukat második alkalommal rendezik meg, idén a Millenárison december 3-án. Elmondta, tavasszal kezdődött a szervezés, akkor döntöttek a tavaly részt vevő szervezetekkel közösen arról, hogy a koraszülötteket támogatják a vásár bevételével, és a Melletted a helyem egyesületre esett a választásuk. Hozzátette: a kisbabák anyatejes táplálását is szeretnék segíteni.

Közölte, tavaly 1,5 millió forintot gyűjtöttek egy félnapos rendezvénnyel, akkor a daganatos és leukémiás gyermekeket segítő Őrzők Alapítványt támogatták, idén ennél több pénzt szeretnének.

Király Nóra elmondta azt is, hogy mintegy száz szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásáron csak kézműves termékeket, karácsonyi kiegészítőket, így egyebek mellett mécseseket, süteményeket, mézeskalácsot, karácsonyfadíszt, adventi koszorút lehet majd kapni - sorolta a Ficsak alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.