Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. Október 12. 12:32, hétfő | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

A „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”

A „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”

2020. szeptember 27-én rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület a Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját.

A Koppányok Tűzmadár Versenysorozata egy 3 fordulóból álló sorozat, mely végén a három forduló összesített eredménye alapján kihirdetik a Tűzmadár VS bajnokát. A bajnoki címhez megfelelő teljesítményt is kell nyújtani, nem elég a 3 fordulóban első helyen végezni, a versenysorozat szabályzatának megfelelően hozni kell a bajnoki rangos teljesítményt is.
A versenysorozat első állomása februárban a Kész Aréna Sportcsarnokban volt 160 fő nevező részvételével, az eredeti április második forduló a járványügyi helyzet miatt elmaradt, ennek a pótlására került sor szeptember 27-én a Kiskunfélegyháza-Haleszban a Zoboki tanyán és az azt körülvevő Fekete-erdőben.
A Tűzmadár VS 2. fordulója a Covid-helyzet miatt a szokásos létszámtól eltérően, 85 fővel zajlott. Sajnálatos módon sok előnevezőnk mondta le a nevezését betegség, vagy karantén kötelezettség miatt. A jelenlévő versenyzők egy igazán családias hangulatú, ennek ellenére rendkívül komoly és fegyelmezett eseményen vettek részt, ragyogó őszi időjárásban.

Az íjászpróba 24 lőálláson folyt, lőállásonként a legtöbb helyen három céllal. Igyekeztek a Koppányok az alföldi adottságokhoz képest a lehető legtechnikásabb pályát kialakítani.

Az alábbi Koppány eredmények születtek:

Barebow kategóriában:
Bense Zsombor László élete első versenyén aranyérmet szerzett.

Vadászreflex kategóriában:
Zoboki Csenge 1., Elekes Lajos 1., Balanyi Sándor 3. helyen végzett.

Longbow kategóriában:
Rácz Norbert a dobogó első fokára álhatott.

A legnépesebb modern pusztai íj kategóriában:
Zoboki Botond Zorán 1., Csankovszki Anna 1., Kovács Máté 1., Keserű Szilvia 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre 2., Rátkai Zoárd 2., Kurucz Orsolya 4., Patyi Norbert 5., Csányi József 6., Tóth Mihály 7., Kovács László 8., Kis Csaba 9., Rátkai Sándor 10., Boldog Bence 11., Kiss János Sunyogó 12.,

A Tűzmadár Versenysorozat harmadik fordulója és egyben bajnoki döntője a Kész Aréna Sportcsarnokban lesz, 2020. november 29-én.

Kis Mónika
Koppány Ííjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.