Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. Október 12. 12:32, hétfő | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

A „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”

A „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”

2020. szeptember 27-én rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület a Tűzmadár Versenysorozatának második fordulóját.

A Koppányok Tűzmadár Versenysorozata egy 3 fordulóból álló sorozat, mely végén a három forduló összesített eredménye alapján kihirdetik a Tűzmadár VS bajnokát. A bajnoki címhez megfelelő teljesítményt is kell nyújtani, nem elég a 3 fordulóban első helyen végezni, a versenysorozat szabályzatának megfelelően hozni kell a bajnoki rangos teljesítményt is.
A versenysorozat első állomása februárban a Kész Aréna Sportcsarnokban volt 160 fő nevező részvételével, az eredeti április második forduló a járványügyi helyzet miatt elmaradt, ennek a pótlására került sor szeptember 27-én a Kiskunfélegyháza-Haleszban a Zoboki tanyán és az azt körülvevő Fekete-erdőben.
A Tűzmadár VS 2. fordulója a Covid-helyzet miatt a szokásos létszámtól eltérően, 85 fővel zajlott. Sajnálatos módon sok előnevezőnk mondta le a nevezését betegség, vagy karantén kötelezettség miatt. A jelenlévő versenyzők egy igazán családias hangulatú, ennek ellenére rendkívül komoly és fegyelmezett eseményen vettek részt, ragyogó őszi időjárásban.

Az íjászpróba 24 lőálláson folyt, lőállásonként a legtöbb helyen három céllal. Igyekeztek a Koppányok az alföldi adottságokhoz képest a lehető legtechnikásabb pályát kialakítani.

Az alábbi Koppány eredmények születtek:

Barebow kategóriában:
Bense Zsombor László élete első versenyén aranyérmet szerzett.

Vadászreflex kategóriában:
Zoboki Csenge 1., Elekes Lajos 1., Balanyi Sándor 3. helyen végzett.

Longbow kategóriában:
Rácz Norbert a dobogó első fokára álhatott.

A legnépesebb modern pusztai íj kategóriában:
Zoboki Botond Zorán 1., Csankovszki Anna 1., Kovács Máté 1., Keserű Szilvia 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Szeibert Imre 2., Rátkai Zoárd 2., Kurucz Orsolya 4., Patyi Norbert 5., Csányi József 6., Tóth Mihály 7., Kovács László 8., Kis Csaba 9., Rátkai Sándor 10., Boldog Bence 11., Kiss János Sunyogó 12.,

A Tűzmadár Versenysorozat harmadik fordulója és egyben bajnoki döntője a Kész Aréna Sportcsarnokban lesz, 2020. november 29-én.

Kis Mónika
Koppány Ííjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 18:29, hétfő | Belföld

Februártól emelkedik a minimálbér

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent