Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 03. 16:05, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

A Koppányok nyár végi versenyei

A Koppányok nyár végi versenyei

2019. augusztus 31-én Dunaföldvárra látogatottak a Koppányok, a IV. Vallum Örömíjász Versenyre.

A tornát a Dunaföldvári EnduroCross pályán és annak környékén rendezték, a szerevezők remekül ki is használták a Cross pálya adta különleges terepadottságokat. 24 célon, 3 dimenziós célokra kellett lőni két vesszővel. Kiskunfélegyházát ifj. Fetter Tamás és Fetterné Nagy Tünde képviselte.

Modern pusztai íj kategóribán ifj. Fetter Tamás kiváló versenyzéssel ezüst érmet szerzett, Fetterné Nagy Tünde pedig a középmezőnyben végzett.

2019. szeptember 01-én a II. Ország Közepe Vitézei HÍSE örömíjászversenyre látogatott Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, Kovács Máté és Kovács László Koppány Íjászok. Dabason, a Paintboll és Airsoft pálya biztosította a helyszínt. 24 célból álló pályát kellett meglőnie a Koppányoknak, hol 2, hol 3 vesszővel. Jó szervezés, tikkasztó hőség, rengeteg szúnyog és jó hangulat jellemezte a versenyt.

Modern pusztai íjjal: Kovács Máté kilépve a komfortzónából, a kora szerint számára kijelölt gyerektáv helyett a felnőtt távot lőve, zseniális teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára álhatott, a jól megérdemelt arany éremmel, Kovács László pedig nagy csatában a középmezőnybe jutott.

Vadászreflex íjjal: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula a 2., helyen végzett.


A következő nagy kihívás a szeptember 06-08-án megrendezésre kerülő Történelmi Országos- és Nemzeti Bajnokság lesz Kassai Lajos lovasíjász birtokán, Kaposmérőn. Erre az eseményre a Koppányok 18 kvalifikált versenyzővel, és a segítő kísérőkkel együtt 33-an utaznak majd.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.