Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2019. Szeptember 03. 16:05, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

A Koppányok nyár végi versenyei

A Koppányok nyár végi versenyei

2019. augusztus 31-én Dunaföldvárra látogatottak a Koppányok, a IV. Vallum Örömíjász Versenyre.

A tornát a Dunaföldvári EnduroCross pályán és annak környékén rendezték, a szerevezők remekül ki is használták a Cross pálya adta különleges terepadottságokat. 24 célon, 3 dimenziós célokra kellett lőni két vesszővel. Kiskunfélegyházát ifj. Fetter Tamás és Fetterné Nagy Tünde képviselte.

Modern pusztai íj kategóribán ifj. Fetter Tamás kiváló versenyzéssel ezüst érmet szerzett, Fetterné Nagy Tünde pedig a középmezőnyben végzett.

2019. szeptember 01-én a II. Ország Közepe Vitézei HÍSE örömíjászversenyre látogatott Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, Kovács Máté és Kovács László Koppány Íjászok. Dabason, a Paintboll és Airsoft pálya biztosította a helyszínt. 24 célból álló pályát kellett meglőnie a Koppányoknak, hol 2, hol 3 vesszővel. Jó szervezés, tikkasztó hőség, rengeteg szúnyog és jó hangulat jellemezte a versenyt.

Modern pusztai íjjal: Kovács Máté kilépve a komfortzónából, a kora szerint számára kijelölt gyerektáv helyett a felnőtt távot lőve, zseniális teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára álhatott, a jól megérdemelt arany éremmel, Kovács László pedig nagy csatában a középmezőnybe jutott.

Vadászreflex íjjal: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula a 2., helyen végzett.


A következő nagy kihívás a szeptember 06-08-án megrendezésre kerülő Történelmi Országos- és Nemzeti Bajnokság lesz Kassai Lajos lovasíjász birtokán, Kaposmérőn. Erre az eseményre a Koppányok 18 kvalifikált versenyzővel, és a segítő kísérőkkel együtt 33-an utaznak majd.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.

2020. Március 03. 18:23, kedd | Helyi sport

Aranyhegy Teremíjász Versenyen a Koppányok

2020. február 29-én Tiszaföldváron az \"Aranyhegy Íjászok\" által rendezett történelmi teremversenyen mérették meg magukat a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

2020. Február 28. 19:41, péntek | Helyi sport

Turul Koppány Íjászverseny a Sportcsarnokban

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület 2020. február 23-án, rendezte meg új versenysorozatának nyitó versenyét.