Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 01. 14:00, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

A kombik Golf-ja, a Golfok kombija…

A kombik Golf-ja, a Golfok kombija…

Kukkantsunk be egy Variant-ba!

Ha alaposabban szemügyre vesszük a világ egyik legkonzervatívabb kocsijának tartott kombi Golfot, megállapíthatjuk, hogy ezekben a négykerekűekben a németes precízséget és eleganciát gyártóik megtoldották két böröndnyi hellyel is.

Története azzal kezdődött, hogy a tavaly bemutatott új Golf VII-es, maga mögé parancsolva a világ többi ajtóját elsöprő fölénnyel lett az év autója. Ennek megfelelően, a szokásokhoz hűen megérkeztek a variánsai is: a GTI, később pedig a kombi a Variant is. Érdekes változás, hogy a Golf Plus-ból, Golf Sportsvan lett, ami egy sportosan egyszerűsített (egyterűsített) Golf.

Ami a Golfok kombijait illeti, látványra sosem nyújtotta azt a tökéletes harmóniát, amiért gondolkodás nélkül ezt a típust választottuk volna. Az új Variant esetében szembetűnő, hogy az elődjeinél sokkal agresszívebb külsőt kapott, emellé pedig folyamatosan fejlődő minőségérzet párosul, ráadásul a tavaly debütált moduláris autóépítési platformon (MQB) nyugszik, amelynek köszönhetően jó 100 kilóval könnyebb, mint elődje. A belső terét tekintve pedig szinte ugyanaz, mint a VII-es Golf ötajtós változata.
Az eddigi legnagyobb belső terű Golf a tetővonalban látványosan hosszabb mint elődje, miközben a túlnyúlások rövidültek. A lényeg persze az ezzel elért 30 centiméterrel nagyobb hátsó rész, amely 605 literes csomagtartót eredményez, de a kocsi így sem számít nagynak a 4,56 méteres hosszával. Nyilván az alapkoncepció az, hogy a kompakt modell minden előnyét megtartva kaphatunk egy sokkal tágasabb batárt. A tengelytáv 2,63 méter, amely 5,7 centivel nagyobb az elődénél. A többféle hátsóhely-kialakítás, a hálóval vagy a kihúzható kalaptartó áthelyezésével jól variálható a tér. A csomagtartóból is kényelmesen elérhető kallantyús hátsó ülésdöntéssel máris 1620 literes térhez jutunk. Mindemellett még megjegyezném, hogy a hátul utazok sem fognak szorongani, hiszen a Golf Variant ítt is kényelmes.

A motorválasztékot tekintve a benzinesek 85-től 140 lóerőig, a gázolajos erőforrások pedig 105 lóerőtől 150 lovasig állnak rendelkezésre. A cikk folytatásában az 1.6 literes dízel BlueMotion változatának paramétereit említjük. A kis dízel, amely 105 lóerős és a maximális forgatónyomatéka 250 Nm különösen a fogyasztásra optimalizált modell. Fogyasztása nagyjából az 5 liter körüli értéknél állapodik meg. Mindenesetre a Comfortline változat ötsebességes manuális váltójának négyes fokozata olyan hosszú, hogy városban nem is nagyon kell mást kapcsolni. Még húszas-harmincas tempónál sincs semmiféle remegés és 2000 alatt forog a főtengely hetvenes tempónál is negyedikben. Vagyis, aki úgy akarja, szinte megfeledkezhet a váltásokról.
A Comfortline felszereltség-csomagban alapból benne van a tempomat, a rakodónyílás a hátsó ülésen, a multifunkciós kijelző. Opció már a digitklíma és a multifunkciós kormány, és fájó az USB-csatlakozó hiánya az alapfelszereltségben, amely az egyik legfontosabb kiegészítő és csak opciós listából elérhető. A központi info és multimédiás egység is a már bemutatott érintőképernyős rendszerű, a képernyőn megjelenő ikonok, mint az okostelefonos applikációk egyszerűen újjal gördíthetők.
A fenti modellt opciólistás elemekkel kiegészítve 6,7 millió forintért kínálja az importőr, ami a normál változatnál 200 ezerrel több. Összességében megállapíthatjuk, hogy az eddigi legkiforrottabb Golf-kombival rukkolt most elő a Volkswagen.

Címkék: autó, golf, kocsi, leírás, pr, Variant

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.