Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2020. Március 16. 12:42, hétfő | Helyi
Forrás: Csányi József

A Kiskunfélegyháza lakosságát érintő legújabb, március 16-i, hétfői rendelkezések

A Kiskunfélegyháza lakosságát érintő legújabb, március 16-i, hétfői rendelkezések

Tisztelt Félegyháziak! A Kiskunfélegyháza lakosságát érintő legújabb, március 16-i, hétfői rendelkezések:

Gyermekétkeztetés

• További rendelkezésig a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére holnaptól március 17-től az önkormányzat napi egyszeri meleg ételt biztosít. Az ételt egyszer használatos edényzetbe kicsomagoljuk minden érintett részére. Kollégáim nap közben minden érintettel felveszi a kapcsolatot, hogy az ételt hol tudják átvenni. Az étel 12-14 óráig vihető el a következő helyszínekről: Platán Utcai Általános Iskola, József A. Általános Iskola, Darvas téri Általános Iskola, Csillag Szolgáltató Központ (Bankfalu). Az ételt külterületre a Mezőőri Szolgálat munkatársai szállítják ki. Arra kérem az érintetteket, hogy az ételért lehetőleg egy személy menjen és esetleges sorállás estén az az ajánlott védőtávolságot tartsák meg.

Városi Kórház:

• A Kiskunfélegyházi Városi Kórházban a mai naptól kizárólag a sürgősségi járóbeteg szakellátások működnek.

• A kórház területére belépni csak előzetes szűrés után lehetséges, amely a kórház bejáratánál történik.

• Az alábbi szakrendelésekre korábban előjegyzett betegekkel telefonon veszi fel a kapcsolatot az intézmény: reumatológia, rehabilitáció, ortopédia, általános belgyógyászat, neurológia, diabetológia, pajzsmirigy szakrendelés.

• A tüdő szakrendelés, illetve a bőrgyógyászat csak előjegyzett betegeket fogad.

• A fül-orr-gégészeti szakrendelés átmenetileg betegség miatt nem üzemel, nem működik továbbá a nőgyógyászati szakrendelés sem, ezen sürgősségi esetekben a kecskeméti szakrendelést keressék. A tüdőszűrés, üzemorvosi ellátás, a szemészeti ellátás szintén szünetel

• A vesegondozásra előjegyezett betegek ellátása folyamatos.

• További információk a kórház telefonszámán 76/463-222 kérhetők, időpont egyeztetés a diszpécser szolgálaton keresztül történik: 76/801-675.

Polgármesteri Hivatal:

A Polgármesteri Hivatalban és a hivatalban működő Falugazdász Szolgálatnál holnaptól, március 17-től irányított ügyfélfogadás zajlik a következők szerint:

• anyakönyvi, adó, hagyatéki, szociális és falugazdász ügyekben csak az ügyintézővel folytatott előzetes, telefonos időpont egyeztetés után keressék fel a hivatalt. Érzékeny, személyes jellegű ügyekben az ügyintézőt a portaszolgálat lehívja, ezt követően az ügyintéző kíséri fel az ügyfelet az ügyintézés helyszínére. Kérelmek leadása kizárólag a földszinten kialakított ügyfélszolgálaton lehetséges. Központi korlátozás elrendeléséig a már betervezett esküvőket megtartjuk, de kérjük, hogy a résztvevők száma ne haladja meg a 10 főt.

• Vagyongazdálkodási, lakás, pénzügyi, számlázási és egyéb a fentiekben nem említett ügyekben kizárólag telefonos ügyintézés biztosított.

• A szociális gondozók, a Mezőőri Szolgálat munkatársai megkezdték az idős emberekkel való kapcsolatfelvételt.

• A Polgármesteri hivatalt az alábbi telefonszámokon érhetik el: 06-76/562-000 és 06-76/562-013. A falugazdászokkal a 06-70/436-1373 telefonszámon tudnak az ügyfelek egyeztetni.

• A napi legfrissebb információk, tájékoztatók a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalon érhetők el.

Stratégiai pénzügyi alap:

• Az önkormányzat és a város zavartalan működéséhez nem nélkülözhetetlen költségvetési kiadásokat felfüggesztjük, illetve átütemezzük annak érdekében, hogy egy biztonsági költségvetési tartalékot képezzünk. Erre azért van szükség, mert minden eshetőségre fel akarunk készülni, hogy bármilyen kihívás elé is állítson is minket ez az új helyzet a félegyházi lakosok biztonságban legyenek.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:35, kedd | Helyi

Tippek, hogy jobban használd otthon a hűtőt

Különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonykor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja.

2023. December 05. 13:18, kedd | Helyi

Karácsonyi csomagot kapnak a nyugdíjasok Petőfiszálláson

A kifizetésre és a csomag átvételére 2023. december 5-7 között 9-12 óráig és 13-15 óráig, illetve 2023. december 8-án 9-12 óráig az önkormányzati hivatalban (Kossuth u. 8.) lesz lehetőség.

2023. December 05. 12:58, kedd | Helyi

Mire jó a Mozgáskotta?

A Magyar Mozgáskotta Módszer, mint a komplex személyiségfejlesztés, mozgásnevelés, hátránykompenzáció lehetséges alternatív programja.

2023. December 05. 08:07, kedd | Helyi

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

November 30-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban megrendezésre került a már hagyományos „Agycsavaró\".