Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 12. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A kincstárban landolnak a babakötvények

A kincstárban landolnak a babakötvények

A Magyar Hírlap azt írja, hogy előkészítette a minisztérium a babakötvényt és a Start-értékpapírszámlát is szabályozó törvény módosítását, amely csak az újonnan kötött számlákra vonatkozik.

Közölte a gazdasági tárca. A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény módosításával Start-értékpapírszámlát kizárólag a Magyar Államkincstárnál vezethetnek majd.

A tárca szerint a törvénymódosítás kettős célt szolgál: a szülők, törvényes képviselők a legbiztonságosabb befektetési formában, ugyanakkor magas, jelenleg akár 9,5 százalékos éves hozam mellett biztosíthatják a leendő fiatal felnőttek önálló életkezdését. Másrészt ezzel hozzájárulhatnak az ország devizaadósság miatti sérülékenységének, az adósságfinanszírozási és a likviditási kockázatoknak a mérséklődéséhez is. A kormány a Start-számlákhoz kapcsolódóan az éves megtakarítási összeg tíz százalékát, legfeljebb évi hatezer forintot kitevő állami támogatást biztosít. Tavaly ötszázhetvenezer gyerek részére nyitott a kincstár letéti Start-számlát, babakötvényt. A 2006-os bevezetés óta az állam harmincmilliárdot fizetett ki életkezdési támogatásra.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.