Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 05. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

A kettős kereszt a szeretet erejét is jelképezi

A kettős kereszt a szeretet erejét is jelképezi

Mint minden évben, idén is felállította a kettős keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a főtéren.

A keresztállítási ünnepségre 2021. december 5-én, vasárnap került sor, ahol Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke mondott köszöntő beszédet:

- Szinte már megszokásból jövünk össze ezen alkalomból, hogy megmutassuk, vannak még olyanok, akiknek a szeretet, egymás társasága többet ér, mint a fekete péntek vagy a pénzmammon hajszolása. Mindannyian porból és hamuból vétettünk és azzá is leszünk. Csak az nem mindegy mi történik a két végpont között. Ki hogyan éli az életét. Akinek van egy helyes és előremutató értékrendje az úgy tud élni és az életével hatni, hogy az a többiek a külső szemlélők, a más vallásúak számára is követendő és példamutató legyen. Krisztus Urunk tanúságai erről szólnak. Aki követi tanítását, megtalálja a járható utat. Az ő tanítása szerint hívjuk fel a figyelmet mi is eme kereszt állításával az ünnep bensőségességére, meghittségére, a család fontosságára, a szeretet erejére, az ünnepvárásra, az eljövetelre.

Az ünnepséget Kiss Ákos Jenő és Toldi Níla dalai tették teljessé. Tekerőlanton közreműködött: Nagy Tünde, verset mondott: Sövény Tibor.

(Képek / video: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 15:17, vasárnap | Helyi

Rangos elismerésben részesült a Móra Ferenc Művelődési Központ

Minősített Közművelődési Intézmény cím elismerésben részesült a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ.

2022. Január 23. 15:13, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 3. vasárnap – 2022. január 23.

2022. Január 23. 11:36, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 3. vasárnap – 2022. január 23.

2022. Január 22. 18:42, szombat | Helyi

Félegyházi alkotók munkáiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napjának tiszteletére

A magyar kultúra napjának tiszteletére Január 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban aulájában nyílt kiállítás a félegyházi alkotóművészek válogatott munkáiból.