Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 01. 07:30, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

A két kezemmel...

A két kezemmel...

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Nagycsaládos Alapszervezete Jótékonysági Vásárt tartott július 31-én a Szakmaköziben.

A Két kezemmel program során tartósan munkanélküli és hátrányos helyzetű emberek készítettek kézimunkákat, melyek megvásárlásával a program résztvevőit támogathatták a jószívű érdeklődők.

A Vöröskereszt országszerte, így városunkban is sokrétű munkát lát el a véradások szervezésén túl a az elesett emberek segítésével, az adománygyűjtéssel és különböző érdekes és mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújtó programok megrendezésével. Legutóbb májusban egy nyílt nap keretében ismerhettük meg neves előadóktól tevékenységüket, betekintést nyerhettünk munkálkodásuk kulisszatitkaiba.

Eztúttal olyan emberek támogatását tűzte ki céljául az egyesület, akik a "Segíts magadon, Isten is megsegít" hétköznapi jelmondatot magukénak érzik és hajlandóak tenni azért, hogy életük jobbra forduljon.

Ezek a hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli emberek, ahelyett hogy elmerülnének az önsajnálatba és keserűségbe, aktívan munkálkodnak a jobb élet reményében. Kézügyességüket és szépérzéküket kamatoztatva olyan alkotások kerülnek ki kezeik közül, amelyeket szívesen megvásárolnak az emberek, hogy lakásuk, dísze lehessen, vagy épp hétköznapi életük során használhassák őket.

Tekintsék meg a vásáron készült galériánkat, melyen az alkotásokról is készültek fotók (ha esetleg lemaradtak volna az eseményről).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.