Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 13. 13:32, péntek | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

A kerékpározás menő.... és még egészséges is

A kerékpározás menő.... és még egészséges is

Biciklizni jó. Nagyszerű hétvégi kikapcsolódás, népszerű szabadban töltött (társas) szórakozás, de a mindennapi sport részeként is megállja a helyét.

A ciklikus mozgás miatt aerob mozgásformának számít, amely pozitív hatással van a szervezetünkre.

Milyen egészséges hatásai vannak a biciklizésnek?
Tekerés közben észrevétlenül égetjük a zsírt, miközben erősödik az izomzat egész testünkben – de legfőként a comb és a fenék izmai formásodnak általa - és javul az állóképességünk is. 
Ez utóbbi azért lehetséges, mert az izmok erősítése mellett a tüdőkapacitásunk is növekszik. 

A biciklizés az ízületeknek is jó barátja, ez az egyik legkevésbé megterhelő mozgásforma ezen testrészeink számára. Ez különösen akkor jó hír, ha némi súlyfelesleg miatt más mozgást nehezen végeznél, mivel a kerékpározás szintén hatásos a fogyás elősegítésében.

Megfigyelések és tapasztalatok szerint alkalmas a cukorbetegség valamint a magas vérnyomás-betegség kialakulásának esélye alacsonyabb a rendszeresen kerékpározók körében.

Ha jó kondícióban vagy, akkor is érdemes két kerékre pattanni, mert a szabadban való mozgás hatására jelentősen csökkenthető a stressz a szervezetünkben.

Ne feledkezzünk meg a környezetünkre gyakorolt hatásokról sem: ez a legcsendesebb közlekedési eszközünk, amely segítségével ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül juthatunk el a célállomásunkra. Egyáltalán nem szennyezi a környezetet, és ráadásul bárhol parkolhatsz! Munkába, suliba járni tökéletes, de akár vásárolni is eljárhatsz vele, csak egy hátizsákra van szükséged.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.