Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 19. 10:18, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

A Kerecsen Kupán is remekeltek a Koppányok

A Kerecsen Kupán is remekeltek a Koppányok

2016. december 10-én szombaton Békéscsabán rendezte a Csaba Lovas Íjász Kör a XVIII. Kerecsen Kupa íjászversenyét.

Hatalmas érdeklődés, kiváló szervezés, 180 nevező, nagyszerű pálya és szinte az egész Magyar Bajnoki nevezőnévsor jellemezte a versenyt.
Magasra tették a mércét, hiszen itt az első 10-ben lenni nem kis teljesítmény volt.
A Koppányok 11-en utaztak, de egészségi okokból 9 nevezővel indultak.
A 30 pályás, 90 lövéses verseny az álló és koncentráció-képességet egyaránt próbára tette.

A Koppányok nem utaztak hiába, hiszen gyerek lány pusztai kategóriában Csáki Laura 428 ponttal magabiztosan nyerte a versenyt. Laura végig jól teljesített, szorgalmasan gyűjtötte a pontokat. A Félidős szünet után kicsit megingott, de szerencsére gyorsan újra talpra állt. Őt Horváth Katica követte 350 ponttal. Katica most ért ebbe a korcsoportba, tehát ő itt még a kisebbek közé sorolandó a „nagyok” közt. Katica remekelt, hiszen az ezüstérem nagyon szép eredmény.

Felnőtt férfi pusztai kategóriában több, mint 50 induló közül Szeibert Imre teljesített legjobban a Koppányok közül. A gyűjtött 640 pont, holtversenyben a 14. helyre sorolta. Őt követte Tóth Mihály 633 ponttal a 16. helyen. Az ismét versenybe álló Kis Csaba 552 pontot gyűjtött és a 30 lett. Kiss János 545 ponttal a 32. helyen végzett.

A szakmai íratlan szabályzatot felrúgva a vezetés Misák Atillát pár havi íjászat után versenyre vitte. Atilla kiváló tehetségnek ígérkezik, ez adta a próba lehetőségét. 3 elvárás volt Atillával szemben. 1: Csak játszani, 2: tapasztalatot gyűjteni, 3: ne legyél utolsó, mert képes vagy rá!
Atilla ezeket kiválóan teljesítette, hiszen 396 pontot lőtt össze magának. Ezzel a 44. lett. 10 embert utasított maga mögé, köztük tapasztaltabb versenyzőket. Az utolsó helyezettet 100 ponttal előzte meg.

Vadászíjjal versenyző Bense László, ezúttal a carbon vessző okából a barebow közé lett sorolva. A barebow stílusban lövő némi előnyt élvez ezáltal, de László kiválóan állta a sarat. A nap második legtöbb pontszámával 773 ponttal a 2. helyet szerezte meg. Így nem nehéz kitalálni hogy a legtöbbet éppen az Őt megelőző dr. Seres Géza Nagyváradról, lőtte barebowval. László, ezzel a teljesítménnyel, EB dobogóst utasított maga mögé.

Senior pusztai kategóriában 24 induló volt. Az országos Bajnokság első hat helyezettje jelen volt. Itt Dinnyés Gyula részéről voltak érintettek a Koppányok. Ő 667 pontot szedett össze ezen a napon, ami az 5. helyre rangsorolta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.