Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 18. 16:00, szombat | Belföld
Forrás: HVG

A Kelet Porschéjához méltó utódot készített a Skoda

A Kelet Porschéjához méltó utódot készített a Skoda

A Skoda 130 RS talán nem túlzás, anno ugyanolyan kívánatos volt, mint egy Porsche, és ez most is így van az Audi R8 alapjaira épített modern változattal, amiből mindössze néhány példány megépítését tervezik.

A Skoda 130 RS korának egyik legsikeresebb versenyautója volt, és kemény ellenfélnek számított mind a rally, mind az egyéb versenyek világában egészen az 1980-as évek kezdetéig.

A típust, amely idén ünnepli a negyvenedik évfordulóját sokan csak a „Kelet Porschéja”-ként emlegették, utalva a gyorsaságára, a vonzó megjelenésére és a farmotoros kialakítására.

A jubileum alkalmából Petr Novak cseh tervező megálmodta a legendás versenyautó modern reinkarnációját, amit egy első generációs Audi R8 műszaki alapjain, másfél évnyi kitartó munkával meg is valósítottak. A teljesen üzemképes, 4.2 literes V8-as motorral szerelt Skoda R200 Non-Fiction nevet viselő modell jelenleg a Prágai Kortárs Művészeti Központban van kiállítva, ahol mindenki megcsodálhatja és eldöntheti, hogy az eredeti vagy a Bentley-szerű első lámpákkal felszerelt retró szupersportautó tetszik neki jobban.

Aki esetleg annyira belehabarodna a prototípusba, hogy a saját gyűjteményét is gazdagítaná vele, annak jó hír, hogy jövőre huszonnégy példány megépítését tervezik, egyenként 255 ezer eurós indulóráron, vagyis átszámítva mintegy 76 millió forintért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.