Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 23. 15:46, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

A Kékestetőn csaknem 40 centiméteres a hó, Pécsett megnyílt a sípálya

A Kékestetőn csaknem 40 centiméteres a hó, Pécsett megnyílt a sípálya

Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méternél magasabban fekvő települések közül Hárskúton 17, Bakonybél-Somhegypusztán 14 centiméteres a hó.

Az alacsonyabban fekvő területek közül Szeged Obszervatóriumnál 15, Mezőpeterden 14, míg Békéscsaba Irányítótoronynál, Tolcsván és Somogyhatvanban egyaránt 13 centiméteres a hó vastagsága, Tornyospálcán 12, Barcson, Kölkeden és Nyírteleken 11, míg Méhkeréken, Nyírbogáton és Szálkán 10 centiméter hó hullott.

Az előrejelzés szerint az északi megyékben fokozatosan szűnik meg a csapadék, majd csütörtök kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor. Ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, kora estétől viszont ismét havazás lesz a jellemző, és estig hozzávetőleg a Győr-Kaposvár vonalig terjed. Csütörtökön a szél is megerősödik. Főként a Nyírségben a havat is hordhatja. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Csütörtökön 0-4 fokig melegszik a levegő.

Szerdától várják a síelőket a pécsi sípályán

A mecseki Misina-tető szomszédságában található, 600 és 500 méter hosszúságú sípályákat 13-14 centiméteres, sportolásra alkalmas hó borítja.

Mivel a szakosztály hóágyúval nem rendelkezik, ezért csak hóesés után használható a pálya, évente átlagosan 25-30 napon. Tavaly mintegy 400, többnyire baranyai síelő használta a pécsi pályát, ahol Magyarország legrégebb óta működő, 1963-ban épített sífelvonója található.

Felhívták a figyelmet arra, hogy akik nem tagjai a szakosztálynak, azok csak napijeggyel használhatják a felvonót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.