Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2015. Április 25. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A kecskeméti Mercedes a legvonzóbb munkaadó Magyarországon

A kecskeméti Mercedes a legvonzóbb munkaadó Magyarországon

A kecskeméti Mercedes-Benz a legvonzóbb munkaadó Magyarországon a Randstad reprezentatív felmérése szerint, megelőzve a tavalyi győztes győri Audit

A kecskeméti Mercedes-Benz a legvonzóbb munkaadó Magyarországon a Randstad reprezentatív felmérése szerint, megelőzve a tavalyi győztes győri Audit - közölte a munkaerő-piaci szolgáltató cég pénteken az MTI-vel.

A több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a Mercedesnél a válaszadók 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát. A harmadik helyet, tavalyhoz hasonlóan, az IBM szerezte meg.

A felmérés képezi a Randstad Award díj alapját, amit idén második alkalommal adtak át.

A Mercedes több szempont alapján is az élre került: a legtöbb válaszadó szerint itt van a legnagyobb lehetőség a hosszú távú elhelyezkedésre, valamint a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtésére, ráadásul a vállalat pénzügyileg is stabil.

A közlemény szerint az autóipar csak a Mercedes és az Audi gyárához közel eső régiókban - a Nyugat-Dunántúlon, Észak- és Dél-Alföldön - tudta megőrizni a vonzerejét a munkavállalók körében, a maradék négy régióból háromban már a szolgáltató cégeket sorolták előbbre.

A közlemény idézi Szabó Lászlót, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát, aki a díjátadón kiemelte: az, hogy a magyar munkavállalók körében az autóipari és szolgáltató vállalatok a legvonzóbb munkáltatók, hozzájárul ahhoz, hogy a hazai szaktudás ne hagyja el az országot. A szektorban foglalkoztatottak száma 2014 utolsó negyedévében meghaladta a 132 ezret, valamint csaknem 100 szolgáltató központ működik Magyarországon, amelyek 34 ezer munkavállalónak biztosítanak megélhetést - tette hozzá.

A saját kategóriája legvonzóbb vállalataként különdíjat kapott a Richter Gedeon, a DM, a Samsung, a Mol Nyrt. és a Nestlé, míg a legismertebb munkáltató díját a Tesco érdemelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 16:04, kedd | Helyi

Gabona és tarló lángol Tiszaalpárnál

Egy melléképületet is elért a tűz.

2022. Július 05. 10:45, kedd | Helyi

Alföldi Kéktúra (AK) Bács-Kiskun megyei szakasza

Az Országos Kéktúra nemcsak hazánk, de Eu¬rópa első hosszú távú turistaútja is.

2022. Július 05. 10:28, kedd | Helyi

Szenior örömtánc a Béke téren

Szeretettel várják a kedves Érdeklődőket a Kiskun Szenior Örömtánc csoport első kiskunfélegyházi fellépésére 2022. július 8-án, pénteken a 18 órakor kezdődő koncert után az Ótemplom előtti téren.

2022. Július 05. 07:57, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 5-én, kedden elvégzik a közterületi díszfák növényvédelmi permetezését.