Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 25. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A kecskeméti Mercedes a legvonzóbb munkaadó Magyarországon

A kecskeméti Mercedes a legvonzóbb munkaadó Magyarországon

A kecskeméti Mercedes-Benz a legvonzóbb munkaadó Magyarországon a Randstad reprezentatív felmérése szerint, megelőzve a tavalyi győztes győri Audit

A kecskeméti Mercedes-Benz a legvonzóbb munkaadó Magyarországon a Randstad reprezentatív felmérése szerint, megelőzve a tavalyi győztes győri Audit - közölte a munkaerő-piaci szolgáltató cég pénteken az MTI-vel.

A több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a Mercedesnél a válaszadók 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát. A harmadik helyet, tavalyhoz hasonlóan, az IBM szerezte meg.

A felmérés képezi a Randstad Award díj alapját, amit idén második alkalommal adtak át.

A Mercedes több szempont alapján is az élre került: a legtöbb válaszadó szerint itt van a legnagyobb lehetőség a hosszú távú elhelyezkedésre, valamint a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtésére, ráadásul a vállalat pénzügyileg is stabil.

A közlemény szerint az autóipar csak a Mercedes és az Audi gyárához közel eső régiókban - a Nyugat-Dunántúlon, Észak- és Dél-Alföldön - tudta megőrizni a vonzerejét a munkavállalók körében, a maradék négy régióból háromban már a szolgáltató cégeket sorolták előbbre.

A közlemény idézi Szabó Lászlót, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát, aki a díjátadón kiemelte: az, hogy a magyar munkavállalók körében az autóipari és szolgáltató vállalatok a legvonzóbb munkáltatók, hozzájárul ahhoz, hogy a hazai szaktudás ne hagyja el az országot. A szektorban foglalkoztatottak száma 2014 utolsó negyedévében meghaladta a 132 ezret, valamint csaknem 100 szolgáltató központ működik Magyarországon, amelyek 34 ezer munkavállalónak biztosítanak megélhetést - tette hozzá.

A saját kategóriája legvonzóbb vállalataként különdíjat kapott a Richter Gedeon, a DM, a Samsung, a Mol Nyrt. és a Nestlé, míg a legismertebb munkáltató díját a Tesco érdemelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.