Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 25. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

A kávé még sincs hatással a pszoriázis kialakulására

A kávé még sincs hatással a pszoriázis kialakulására

Habár korábbi tanulmányok összefüggésbe hozták a kávét a pszoriázis kialakulásával, egy új, nagy tanulmány nem talált erre bizonyítékot.

A pszoriázis gyakori bőrbetegség, mely a bőr kipirosodásával és viszketésével jár. A legtöbb betegnek a test bizonyos pontjain vastag, piros bőrréteg alakul ki, fehér, hámló pikkelyekkel - http://consumer.healthday.com/Article.asp?AID=662979

A tanulmány szerzője elmondta: kutatásuk során nem találtak összefüggést a kávéfogyasztás és a pszoriázis kialakulásának esélye között. Hozzátette: eredményüket más tanulmányok is alátámasztják.

Az ok, amiért összefüggésbe hozhatták a kávét és a pszoriázist, az az volt, hogy az, aki kávézik, általában cigarettázik is. A dohány - és az alkohol - viszont egyértelműen a betegség kialakulásának rizikó faktorai.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.