Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Február 27. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Szerk.

A K2 első magyar meghódítója

A K2 első magyar meghódítója

Ma (február 27-én) a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozatának soron következő előadásán a K2 első magyar megmászásáról tart előadást Suhajda Szilárd hegymászó.

Február 27-én, csütörtökön 17 órakor folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozata. Ez alkalommal a K2 első magyar megmászásáról tart előadást Suhajda Szilárd hegymászó.

Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A K2 hegycsúcs Pakisztánban, a Himalája hegységében található, mely a Föld második legmagasabb csúcsa. A Békéscsabáról származó Suhajda Szilárdot a természet iránti rajongása vitte az Alföldről a 8000 méter fölötti magasságokba és első magyarként érte el a 8611 méter magas K2 csúcsát, ami mérföldkő a hazai expedíciós hegymászásban.

Címkék: suhajda szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 01. 13:41, szerda | Helyi

Biztató, hogy nincs ugrásszerű növekedés a fertőzöttek számában

Folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását - közölték a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

2020. Április 01. 13:30, szerda | Helyi

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta.

2020. Április 01. 13:25, szerda | Helyi

Erős hajnali fagyok jönnek

Kellemes tavaszi napok állnak előttünk. A hét hátralevő részében főként a napsütés fog dominálni, számottevő csapadék nem várható.

2020. Április 01. 13:21, szerda | Helyi

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV.