Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Február 12. 14:43, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A jó öreg Singer varrógépét a mai napig hajtja

A jó öreg Singer varrógépét a mai napig hajtja

Kádár-Szél Sándorné Zsuzsa néni 90. születésnapját ünnepelte ma (február 12-én).

E különlegesen szép alkalomból városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester és a körzet képviselője Szamosi Endre köszöntötte őt otthonában, ahol menye és fia segédkeztek a vendéglátásban.

Zsuzsa néni 1926-ban született mezőgazdasággal dolgozó szülők gyermekeként. 4 leány és 3 fiú testvére van.
A mezőgazdasággal kapcsolatos munkákat mind megtanulta egészen a betakarításig, de többre vágyott. Sajnos nem nagyon volt lehetőség semmire, mert a háború után rossz idők voltak.

1948-ban egy rokonának hívására Pestre ment és telefonos szolgálatot teljesített a várban, ahol ásatások folytak az idő tájt. Emellett még az volt a dolga, hogy összegyűjtött, értékes holmikat, melyek az ásatások során előkerültek, egy helyiségbe be kellett zárnia. Közben persze olvasgatta a felmérési naplót, melyet meglátott egy dolgozó tanár. Rögtön meg is kérdezte, hogy akar-e tanulni. Annyira megörült neki Zsuzsa néni, hogy azonnal igent mondott és már másnap mehetett az Üllői útra, ahonnan később végzett gyors- és gépíróként távozott.
Akkoriban nagyon jó munkahelye volt Zsuzsa néninek, de sajnos itthon mindenki férjhez meg és a szülők magukra maradtak betegségükben. Zsuzsa néni sokat sírt és aggódott nap mint nap, hogy mi van velük. Mikor már nem bírta tovább, hazajött. Aztán annyira megszeretett itthon, hogy 1960-ban Kiskunfélegyházán, a Ságvári Endre u. 18. sz. alatt vett házat és két éves Sándor fiával oda költöztek.
Zsuzsa-néni 1965-ben került a Vágóhídra és jó gépírás tudásának köszönhetően az export feladatokat végezhette. Egészen a nyugdíjazásáig (1982) itt dolgozott.
Most a városközpontban egy első emeleti lakásban lakik egyedül. Fia és menye rendszeresen látogatja. Szerencsére jó egészségnek örvend, ha a szokásos kivizsgálásra kell mennie a kórházba, akkor a nővérkék a csodájára járnak, mert nem hiszik el az életkorát.

Zsuzsa néni szeret jönni-menni, intézkedni, de ha rossz az idő és a lakásban kell maradnia, akkor sem unatkozik. Elárulta, hogy olyankor odaül a jó öreg Singer varrógépéhez és ruhákat varr. Reméljük még nagyon sokáig megtartja a jó Isten ilyen egészségesen és pajkos mosolyával az arcán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok