Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 19. 11:24, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A japánokat is elbűvölték a félegyházi mezgések termékei

A japánokat is elbűvölték a félegyházi mezgések termékei

A japán termelőknek és feldolgozóknak annyira ízlettek a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjainak termékei, hogy február 12-én ellátogattak az iskolába.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium szaktanárai és diákjai a Budapesti Mangalica Fesztiválon találkoztak először azokkal a japán termelőkkel, akik a fesztivált követően szerettek volna részt venni az iskola által tartott szakmai bemutatón.

A küldöttség elsőként a tangazdaságban ismerkedett meg a mangalica tenyésztésével, majd ezt követően a tanvágóra mentek, ahol végignézhették a vágást és feldolgozás folyamatát.

Mint ahogy azt a küldöttség tagjai lapunknak nyilatkozták – hazájukban kifejezetten japán sertések tenyésztésével foglalkoznak, emellett pedig éttermeket is működtetnek, ahol elsősorban sonkákkal és minőségi húsokkal kedveskednek a betérő vendégeknek. Azt is elmondták, hogy nyitottak az újdonságokra, többek között ezért is figyeltek fel a mezgés diákok mangalica termékeire. Nem titkolták azt sem, hogy hazatérve minden bizonnyal meg fogják teremteni a mangalica tartásának feltételeit és reményeik szerint a felhasználásának gazdag skáláját is ki fogják használni, hála a félegyházi iskola sokrétű szakmai bemutatójának.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.