Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:13, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

A japán jegybank is beavatkozott a jen erősödése miatt - lépnek a horvátok is

A japán jegybank is beavatkozott a jen erősödése miatt - lépnek a horvátok is

A svájci jegybank után a japán jegybank is lépett és beavatkozott a jen erősödésének megfékezésére.

A tokiói jegybank egyedül hajtotta végre a jen eladását és dollár vásárlását jelentő műveletet, mivel ma reggel egy dollárt 77 jenes árfolyamon jegyeztek a devizapiacon.

A japán jegybank első ízben avatkozott be a devizapiacon március 18. óta, amikor az amerikai és európai pénzügyi hatóságokkal közösen lépett fel a jen drágulása ellen. Közben a japán jegybank ma az alapkamat szinten tartásáról is döntött, így az maradt 0-0,1 százalék között, emellett növelte a kötvényvásárlási program összegét, 40 ezer milliárd jenről közel 50 ezer milliárdra.

Közben a horvát kuna és a svájci frank árfolyamának rögzítésére, valamint kamatcsökkentésre szólította fel a bankokat a horvát kormány. A kormány azt várja a bankoktól: legfeljebb 5,8 kunás árfolyamon rögzítsék a svájci frankban eladósodottak hiteleinek törlesztését, illetve tegyék lehetővé, hogy tíz év halasztással, kamatmentesen fizethessék ki a felhalmozódó különbözetet. Ezen túlmenően a bankoktól elvárják, hogy csökkentsék a frankhitelek kamatát, a kormány rendeletmódosítással teszi lehetővé, hogy már a jövő hónaptól mérséklődjenek a kamatszintek.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: deviza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.