Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2011. December 19. 07:15, hétfő | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

A hűtőkocsiban bújtak el

A hűtőkocsiban bújtak el

A szerb vámosok egy magyar hűtőkocsiban 15 illegális bevándorlót fogtak el vasárnap Dél-Szerbiában.

A jármű Vranje városától északra haladt Belgrád felé, amikor a szerb vámhivatal emberei – a legkorszerűbb mozgó átvilágító eszközökkel felszerelkezve – felfedezték a hűtőkocsiban rejtőzködő, többnyire afgán származású illegális bevándorlókat.

Az embercsempészek a hűtőkocsi közepén, raklapokból két cellaszerű rejtekhelyet alakítottak ki, ide zsúfolták be a szerencsétlen embereket, majd narancsot és földiepret tartalmazó ládákkal bástyázták körül őket. Az egyik cellában hét, a másikban nyolc ember volt, akik valamennyien a gyümölcsszállító hűtőkocsikban szabályos plusz 4 fokos hőmérséklet közepette utaztak. Az elmúlt két hónap alatt a szerb vámosok 100 illegális bevándorlót fogtak el a dél-szerbiai határátkelőknél, akik valamennyien észak felé, az uniós országokba tartottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:31, vasárnap | Kék hírek

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített - tájékoztatta a város polgármestere szombaton az MTI-t.

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal