Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 13. 11:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord, és valószínűleg már nem is fog

- mondta Berczelly Réka, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs főmunkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában. Megjegyezte, áramfogyasztási rekordok csak összefüggő kánikula idején tudnak megdőlni, azonban az időjárás idén nem úgy alakult.

Kifejtette, hogy a nagyfeszültségű villamosenergia hálózatot üzemeltető Mavir az elmúlt években júniusban, illetve július közepéig mérte a legmagasabb fogyasztási adatokat. Mivel július közepétől az emberek általában elmennek szabadságra, és bizonyos üzemek is leállnak, nyári szünetet tartanak, ezért onnantól a fogyasztás valószínűleg nem fog csúcsokat dönteni. Augusztusban szokott a legmelegebb lenni, azonban akkor kiemelkedően alacsony értékeket szoktak mérni, amit szintén a szabadságolásokkal magyaráznak - tette hozzá.

Berczelly Réka arról is beszélt, hogy idén június 28-án mérték a csúcsot, a fogyasztás 6300 megawatt körül volt, ami a harmadik legmagasabb érték az elmúlt években. Két évvel ezelőtt volt az eddigi nyári csúcs, akkor 6450 megawatt volt Magyarország áramigénye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.