Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 24. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A hős rendőrre emlékeztek

A hős rendőrre emlékeztek

Jótékonysági futballtornával és kopjafaavatással emlékeztek egykori kollégái és a BRFK vezetői az egy éve hősi halált halt Radovic Dusán főhadnagyra. A rendőrt a fővárosban gázolta halálra egy férfi.

Kopjafa őrzi az egy éve hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán emlékét a zuglói rendőrkapitányság udvarán. A posztumusz főhadnagy 11 évet szolgált Budapest XIV. kerületében.

„Kopjafát avatunk egy olyan esemény kapcsán, amelynek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a kopjafa arra emlékeztet, hogy elveszítettük egy bajtársunkat, de legtöbben egy barátot. Neki, Radovic Dusánnak állítunk most emléket. Olyan emléket, amelyről azok a rendőrök is tudni fogják, mi történt egy évvel ezelőtt, akik még fel sem szereltek. Egy éven keresztül nem volt olyan nap, hogy valaki ne gyújtotta volna meg az ügyeleten a mécsest, és nem volt olyan nap, hogy ne került volna a kerítés mellé friss virág” – mondta el Krammer György, Zugló korábbi rendőrkapitánya. A kopjafaavatás után jótékonysági labdarúgótornát rendeztek 19 csapat részvételével.

Radovic Dusánt 2010. július 23-án gázolta halálra egy autóval menekülő bűnöző. A büntetett előéletű férfi ivott és kábítószert is fogyasztott, mielőtt a kormány mögé ült. Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanújával indított ellene eljárást az ügyészség. A nyomozást még nem zárták le.

„A Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás a záró szakaszába érkezett. Jelen pillanatban még bizonyos szakvélemények lezárását várjuk és a gyanúsított folytatólagos kihallgatására is sor fog még kerülni” – mondta el Fazekas Géza szóvivő. A gyanúsított börtönben ül egy korábban elkövetett bűncselekményért. (lm)

hírTV

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére