Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2018. December 27. 09:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

A hibátlan termékeket általában visszaveszik a kereskedők

A hibátlan termékeket általában visszaveszik a kereskedők

Különböző feltételek mellett a vizsgált 51 kereskedelmi lánc mindegyike lehetőséget ad a hibátlan termékek visszavételére –

– tájékoztatta az MTI-t a Consumer Protection Contact fogyasztóvédelmi tanácsadó cég legújabb felmérésének eredményéről.

A kutatásból kiderül: a tavalyi 60-ról 71 százalékra emelkedett azoknak az üzleteknek az aránya, amelyek a csere vagy a levásárlás lehetősége mellett pénzvisszatérítést is felajánlanak. A vizsgált hiper- és szupermarketek, a ruházati, a műszaki, a sport- és a játékboltok mindegyike biztosít cserére lehetőséget, a könyv- és alsóneműboltok azonban szinte teljes körben elzárkóznak attól, és ugyanígy tesz a drogériák, a bútor és barkácsboltok, illetve a cipőboltok egy része is – részletezték.

A felmérés adatai szerint az üzletláncok 41 százaléka a cserére vagy levásárlásra 30 napot biztosít a vásárlók számára, de 3 naptól két évig számos egyéb határidő is előfordul a boltok között.

A közleményben arra is kitértek, a katalógus- és webáruházak vásárlói a törvény szerint 14 napon belül bármilyen indokkal elállhatnak a vásárlástól és visszakérhetik a vételárat. Az áru sikeres visszavitelének általános feltétele a nyugta megőrzése, valamint a felesleges termék újszerű állapotának megőrzése, lehetőség szerint az eredeti csomagolásban – áll a közleményben.

Címkék: árucsere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).