Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 12. 17:45, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A gyógygombák tökéletes kiegészítői a diabétesz-kezeléseknek

A gyógygombák tökéletes kiegészítői a diabétesz-kezeléseknek

A Humanum Salma Humanitarius Alapítvány ezúttal is rendkívül érdekes témájú előadásra invitálta az érdeklődőket október 9-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

A rendezvényen dr. Gyöngyösi Sándor biogazda az orvosi kezelés kiegészítésének lehetőségét vázolta fel gyógygombák segítségével, dr. Tóth Norbert Kristóf pedig mint patikus, előadásával alátámasztotta a gyógygombák pozitív hatásmechanizmusát.

Kiskunfélegyházán is - csakúgy mint a világban – sajnos az ún. néma halál egyre inkább jellemző. Nem fáj, jól érezzük magunkat, azonban egyszer csak változáson megyünk keresztül, ami vagy hízás, vagy fogyás. Mégis egy olyan minőségi romlás zajlik a testen belül, aminek már csak akkor vannak jelei, amikor már nagy a baj. Diabétesz. Sokan, sokféleképpen gondolkodunk a kérdésben. A Gyöngyösi család pedig megpróbál tenni egy élhetőbb életért – nyilatkozta lapunknak Némedi-Varga Beatrix a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány egyik alapító tagja, az előadás fő szervezője.
- Fél évvel ezelőtt egy teljesen új gondolkodásmódot fejlesztetünk ki dr. Tóth Norbert Kristóffal, aki egy tradicionális, több generációs patikát vezetve a tapasztalatait osztotta meg. Megkerestük dr. Kerekes Zsoltot, aki szaktekintély Kiskunfélegyházán és szívvel-lélekkel a diabétesz mellett tette le a szakmai esküjét. Valóban egy temperamentumos orvosról beszélünk, aki maximális elhivatottsággal végzi a nap 24 órájában a munkáját. Közös munkánk eredményeként pedig ezzel az előadással szeretnénk felhívni a figyelmet korunk népbetegségére a diabéteszre, illetve arra, hogy cukorbetegként az orvosi kezelést kiegészítve gyógygombák alkalmazásával minőségi változást hozhatunk életünkbe – mondta el a rendezvény háziasszonya Beatrix.

Dr. Tóth Norbert elismerően szólt előadásában a gyógygombák hatásáról. Azonban azt is leszögezte, hogy a gyógygombák nem helyettesíthetik a gyógyszertárban kapható diabéteszes orvosságokat, de óriási segítséget nyújtanak a szervezet szénhidrátháztartásának stabilizálásában. Például, ha egy diabéteszes néha „bűnbe esik” a diéta betartásában, akkor a gyógygomba a stabilizáló hatásának köszönhetően tud segíteni olyan tekintetben, hogy ne ugorjon ki olyan mértékben a vércukorszintünk. Vagyis hosszú távon a mellékhatások mértékét fogja csökkenteni.

- Nekem az a tapasztalatom a diabétesz tekintetében, hogy hiába vannak orvosi kezelések, mert valami miatt nem tartja a beteg úgy a diétát, nem tartja karban magát annyira, amennyire kellene. Ebből kifolyólag a kezelések kevés eredményt mutatnak – szögezte le dr. Gyöngyösi Sándor, majd az általa termelt biogombák bemutatását követően előadásában arra próbált rávilágítani, hogy a gyógygombák hogyan állják meg helyüket a diabétesz gyógyításában az orvosi kezelések mellett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.