Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 24. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

A fukarság visszafelé is elsülhet

A fukarság visszafelé is elsülhet

Nem mindig éri meg fukarnak lenni. Előfordulhat, hogy elsőre úgy érzed rengeteg pénzt megspóroltál azzal, hogy nem költöttél el egy kisebb vagyont valamire.

Aztán később kiderül, hogy mégis jó lett volna azt az összeget ráfordítani a dologra. 5 helyzet, amikor a fukarságot visszafelé sülhet el.

1. Olcsó cipők
Az olcsó cipők miatt számtalan egészségügyi problémád kialakulhat. Persze, ha tényleg egy kényelmes darabot fogsz ki, ámen. De csak azért, mert olcsó egy kényelmetlen cipőt ne vegyél meg! Csontkinövés, bütyök, tyúkszem, rossz tartás, fájdalmas járás … csak hogy néhány lehetséges problémát említsünk. Ráadásul hamarabb tönkre is mehet, mint egy jó bőr cipő. Véleményünk szerint jobb egy kicsit többet kiadni egy valóban jó cipőre és azt évekig hordani, mint folyamatosan rossz cipőkben járni. És ha félévente új cipőt kell venned, mert nem kényelmes vagy, mert tönkre ment, akkor már nem is spóroltál annyit, igaz?!

2. Nem gondolsz a nyugdíjra
Nem spórolsz egyáltalán a nyugdíjas évekre, vagy félre teszel ugyan, de nem eleget, mert sajnálod rá a pénzt. Hol van az még... Vajon a 65 éves, bölcsebb önmagad mennyire lesz büszke jelenkori fukarságodra?

3. Használt bébi bútorok
A biztonság kedvéért az etetőt, a babaágyat, a babakocsit és a gyerekülést az autóba ne használtan vásárold, hiszen soha nem tudhatod, hogy milyen rejtett hibájuk van, ami akár a gyereked biztonságát is kockáztathatja. Spórolj inkább az alig használt gyermekruhákon és ágyneműkön.

4. Bármi, amit hosszútávra szánsz
Legyen az matrac, ágy, parketta, bútor, számítógép, televízió – ha sokáig szeretnéd használni, akkor ne a legolcsóbbat válaszd. Lehet, hogy érdemesebb még 1-2 hónapig gyűjtögetni rá, és egy masszívabb vagy modernebb darabot vásárolni, mint most azonnal megvenni a legolcsóbb, leggagyibb ágyat, hiszen ilyesmit nem félévre vesz az ember.

5. Autó lízing
Lehet, hogy a lízingelés jobb megoldásnak tűnik jelenleg, és úgy gondolod, hogy pénzt spórolsz meg azzal, ha nem vásárolod meg az autót, hanem csak lízingeled. De amikor a lízing lejár, az addig kifizetett pénzért semmit nem fogsz tudni felmutatni. Ott leszel autó nélkül. Persze újra lízingelhetsz...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.