Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2017. Október 20. 19:01, péntek | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

A francia nők több mint a fele volt már szexuális zaklatás áldozata

A francia nők több mint a fele volt már szexuális zaklatás áldozata

A francia nők 53 százaléka volt már szexuális támadás vagy zaklatás áldozata - derül ki az Odoxa közvélemény-kutató intézetnek a Le Figaro című napilap és a Franceinfo közrádió megbízásából készült felmérésből.

A pénteken közzétett tanulmány szerint a 35 év alatti nőknek több mint hatvan százaléka élt át ilyen jellegű helyzeteket.

A megkérdezett nőknek 36, a férfiaknak pedig 6 százaléka volt áldozata szexuális támadásnak, amelyet a felmérés molesztálásként, fogdosásként vagy csókra kényszerítésként határozott meg. A nők 38 százaléka, a férfiaknak pedig 5 százaléka munkahelyen kívül élt meg zaklatást, szexuális jellegű sértegetéseket, beszólásokat, megalázó megjegyzéseket, míg munkahelyi zaklatásnak a nők 17, a férfiaknak pedig 10 százaléka esett áldozatul.

A franciák kilencven százaléka úgy véli, hogy a szexuális zaklatás és támadás kérdése "fontos" probléma, a megkérdezettek fele szerint pedig "nagyon fontos".

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők 85, a férfiaknak pedig 74 százaléka, azaz a franciák 80 százaléka támogatja azt a jövő évben a parlament elé kerülő törvénytervezetet, amely alapján az utcai zaklatás szabálysértésnek minősülne és a zaklatót tettenérés esetén a rendőrség helyszíni bírsággal sújthatná.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a kérdés megítélésében erős generációs különbségek mutatkoznak. Amit a középkorú nők elfogadhatónak tartanak, azt egy 35 év alatti francia nő már nem fogadja el. Ilyen például a lányok utáni füttyögés az utcán. Ezt a 18 és 35 év közötti francia nők hatvan százaléka zaklatásnak vagy támadásnak tekinti, míg a 65 év feletti nőknek csak alig harmada.

A reprezentatív felmérés október 18-án és 19-én 995 francia nagykorú állampolgár megkérdezésével készült.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 12:06, szerda | Külföld

Ideggyógyintézetbe juttatták a Putyint elűzni kívánó jakutföldi sámánt

Kényszergyógykezelésre ítélte a jakutszki városi bíróság Alekszandr Gabisev sámánt, aki többször is megpróbált gyalog Moszkvába menni, hogy \"kiűzze\" Vlagyimir Putyin orosz elnököt

2020. Június 03. 08:53, szerda | Külföld

Több mint 6,38 millióan fertőződtek meg világszerte, a gyógyultak száma 2,73 millió

Világszerte 6 382 952 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 380 318, a gyógyultaké pedig 2 731 342-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Külföld

Floridai seriff: a magánházakba betörő fosztogatókat le szabad lőni

A magánházakba betörő fosztogatókat le lehet lőni - fogalmazott Grady Judd, egy közép-floridai megye seriffje a WFLA tampai televízió tudósítása szerint.

2020. Június 03. 05:00, szerda | Külföld

Minden korábbinál többen dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban

Minden korábbinál többen, 7,3 millióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban a koronavírus-járvány miatt egy kedden ismertetett felmérés szerint.