Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. November 18. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

A francia légierő ismét az Iszlám Állam rakkai székhelyét bombázza

A francia légierő ismét az Iszlám Állam rakkai székhelyét bombázza

A francia légierő ismét légi csapásokat hajt végre, az elmúlt napokban harmadik alkalommal, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet rakkai székhelye ellen, Szíria északi részén

- közölte kedd este Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter. "Ebben a pillanatban tíz francia vadászbombázó Rakkát támadja" - mondta a tárcavezető a TF1 francia kereskedelmi televízió híradójában négy nappal a 129 áldozattal járó párizsi merényletek után, amelyeket az Iszlám Állam vállalt magára.

Francois Hollande francia államfő még azelőtt, hogy a terrorszervezet kiadta volna az erről szóló közleményét, a merényletsorozatot "egy dzsihadista hadsereg, az Iszlám Állam által elkövetett háborús tettnek" nevezte, amely ellen Franciaország "kíméletlenül fel fog lépni bel- és külföldön". Később azt is bejelentette, hogy Franciaország fokozni fogja a szíriai légi csapásokat.

"Franciaországnak van egy megjelölt ellensége, ez az Iszlám Állam, határozottan fel kell ellene lépni, minden eszközzel, bel- és külföldön, egészen addig, amíg megsemmisül" - hangsúlyozta a francia védelmi miniszter.

Francois Hollande a parlament két háza, a nemzetgyűlés és a szenátus együttes ülése előtti hétfői felszólalásában jelezte, hogy a Charles de Gaulle repülőgéphordozó-anyahajó csütörtökön elindul a Földközi-tenger keleti térsége felé, s ezzel Franciaország megtriplázza az erejét a térségben. Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában, amelyekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.