Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 23. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: autoblog.hu

A Ford Mustang a világ legnépszerűbb sportautója

A Ford Mustang a világ legnépszerűbb sportautója

Elképesztően menetel a Ford Mustang. Értékesítésének első éve alatt a világ legnépszerűbb sportkupéjává lépett elő, több mint 110 ezer darabot vásároltak belőle.

A kabrió modellből 30 ezer talált gazdára, így a Mustang hivatalosan a világ kedvenc kétajtós sportkocsija lett.

Az új, a világ 140 országában kapható Ford Mustangot viszik mint a cukrot. Európában tavaly nyáron indult az értékesítés, a mai napig 16 600 darabra adtak le rendelést, ami elképesztő szám. A tavaly rendelt 13 ezer autóból már 4700-at kaptak kézhez a tulajdonosok. Az olyan fontos piacokon, mint az Egyesült Királyság, az eladások meghaladták a 3500 darabot, bár csak tavaly év végén vált elérhetővé az autó.

A legnagyobb meglepetés a német piacon született, idén márciusban ugyanis a Mustang volt a legtöbbet eladott sportkupé, legyőzve a hazai gyártású konkurenseket. A német vevők az 5 literes V8-as motort preferálják, és nemzetközi szinten itt adják el a legtöbb kabrió modellt. A Mustang emellett a franciák első számú választottja is volt a harmadik hónapban.

A Mustang a világ többi részén is nagy népszerűségnek örvend. A tavalyi év utolsó negyedévében Kínában a sportkupék közül a Mustangból értékesítették a legtöbbet. Érdekesség, hogy a kínai vevők a négyhengeres EcoBoost verziót részesítik előnyben. Ausztrália is óriási eladási darabszámokat produkál, 2017-ig előre elfogyott az összes autó. Őket az év végén egy külön 2000 darabos szállítmány fogja kisegíteni. Ausztráliában és Új-Zélandon egyébként – nem meglepő módon – a V8-as verziókat szeretik nagyon.

Észak-Amerikában márciusban 12 563 darab Mustangot adtak el, többet, mint a Chevrolet Camaroból és Dodge Challengerből együttvéve. Ha a teljes tavalyi évet vagy az idei első negyedévet nézzük, a Mustang az első. Kanadában, 1985 óta minden évben több Mustangot adnak el mint Camarót.

Címkék: camaro, Ford, mustang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok