Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 30. 09:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

A Föld órája - Ma este számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit lekapcsolják

A Föld órája - Ma este számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit lekapcsolják

Ma este, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását lekapcsolják a Föld órája mozgalomhoz csatlakozva.

A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra.

Nyíregyházán többek között a római katolikus, a görög katolikus, az evangélikus és a református templom, Debrecenben a Nagytemplom, Tatabányán a Turul emlékmű és templom, Sopronban a Szent Mihály-templom, a Mária- és a Szentháromság-szobor díszvilágítását kapcsolják le.

Idén először a budapesti Gül Baba Kiállítóhely és Kulturális Központ is csatlakozik a Föld órája mozgalomhoz, így szombaton egy órára a türbe fényei is kihunynak, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását is lekapcsolják. Az MKB Bank lekapcsolja Váci utcai székházának külső díszkivilágítását, a Samsung egy órára áramtalanítja legnagyobb budapesti kijelzőit és reklámfelületeit. A kezdeményezéshez a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhelyei gyertyafényes vacsorák szervezésével kapcsolódnak.

Címkék: föld, Föld órája

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.