Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 27. 15:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A föld órája

A föld órája

Idén is csatlakozik városunk a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezéséhez, a Föld Órája akcióhoz, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

Idén is csatlakozik városunk a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezéséhez, a Föld Órája akcióhoz, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Ennek jegyében Kiskunfélegyházán március 29-án 20.30 órától – egész éjszakára –lekapcsolják a városháza díszkivilágítását.

A WWF Föld Órája 2007-ben egyetlen város részvételével indult, ám az ausztrál város, Sydney mellé azóta több, mint 6000 település csatlakozott, hogy 60 perces sötétséggel jelezze, figyel a bolygóra! A kezdeményezést 2013-ban már több mint 2 milliárd ember támogatta, így a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójává vált.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében március 29-én 20:30-kor bolygónk sok ezer városában egy időben sötétülnek el a fények, és emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonaikban vagy munkahelyükön.

2012-ben és 2013-ban már 100-nál is több magyar önkormányzat, és több mint egymillió ember vett részt a magyarországi WWF Föld Órája akcióban.

A WWF Magyarország idén újra versenyt hirdet települései között: keressük a WWF Föld Órája Fővárosát! A település sikere regisztrációját követően a lakóin múlik! Az a település viselheti egy évig a WWF Föld Órája Fővárosa címet, ahonnan lakosságához viszonyítva a legtöbb regisztráció érkezik a foldoraja.hu weboldalra. Ha tehát szeretné, hogy településük egy évig ezt a címet használhassa, buzdítsa városa lakosait aktív részvételre!

2012-ben Nyíregyháza volt a Föld Órája Fővárosa, 2013-ban pedig Szigetszentmiklós lehetett büszke az összefogásra és a címre A Föld Órájához való csatlakozással kapcsolatos bővebb információkat a következő oldalon talál: foldoraja.hu

Háttérinformációk

Hogyan lehet csatlakozni a WWF Föld Órájához?

A WWF Föld Órájához a települések a www.foldoraja.hu weboldalon történő csatlakozással és fontosabb épületeik díszvilágításának lekapcsolásával csatlakozhatnak. Természetesen, ha a lekapcsolás technikai okok miatt megoldhatatlan, vagy ha nincs a településen díszvilágítás, akkor is lehetőség van a csatlakozásra, hiszen a legfontosabb az üzenet, hogy a település felelősséget érez bolygónk jövőjéért.

Mit lehet még tenni a WWF Föld Órájához kapcsolódóan?

A település honlapján, illetve a helyi újságban, TV-ben népszerűsítheti, hirdetheti az akciót. Csatlakozhatnak a helyi iskolák, közintézmények is. A település szervezhet “öko-napot” az iskolákban, ünnepélyes lekapcsolást, fáklyás felvonulást, utcabált vagy akár gyertyafényes koncertet is. A lehetőségek határtalanok.

Hogyan lehet regisztrálni a település csatlakozását a Föld Órájához?

A WWF Föld Órája hivatalos weboldala a www.foldoraja.hu, ahol egy egyszerű regisztrációs felületen lehet jelezni a település csatlakozását. Itt nemcsak települések, hanem magánszemélyek és vállalatok is jelezhetik, ha részt vesznek az akcióban.

Miért éri meg csatlakozni a WWF Föld Órájához?

2010-ben a WWF – Cognative közvéleménykutató által készített felmérés szerint a 18-59 éves magyar lakosság 58%-a hallott a Föld Órájáról és 35% részt is vett benne. Az akció pozitív üzenetet sugall, így a részvétel is pozitív fogadtatásra számíthat a lakosság részéről, illetve egyben megmutatja a település elkötelezettségét a környezetvédelem iránt. Emellett idén is a WWF Föld Órája Fővárosa cím a tét, amit a település felhasználhat a kommunikációjában.

Mikor kell lekapcsolni a díszvilágításokat?

2014. március 29-én 20:30 és 21:30 között. De az elmúlt években sok település egész éjszakára lekapcsolta a fényeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.