Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2014. Március 27. 15:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A föld órája

A föld órája

Idén is csatlakozik városunk a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezéséhez, a Föld Órája akcióhoz, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

Idén is csatlakozik városunk a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezéséhez, a Föld Órája akcióhoz, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Ennek jegyében Kiskunfélegyházán március 29-án 20.30 órától – egész éjszakára –lekapcsolják a városháza díszkivilágítását.

A WWF Föld Órája 2007-ben egyetlen város részvételével indult, ám az ausztrál város, Sydney mellé azóta több, mint 6000 település csatlakozott, hogy 60 perces sötétséggel jelezze, figyel a bolygóra! A kezdeményezést 2013-ban már több mint 2 milliárd ember támogatta, így a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójává vált.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében március 29-én 20:30-kor bolygónk sok ezer városában egy időben sötétülnek el a fények, és emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonaikban vagy munkahelyükön.

2012-ben és 2013-ban már 100-nál is több magyar önkormányzat, és több mint egymillió ember vett részt a magyarországi WWF Föld Órája akcióban.

A WWF Magyarország idén újra versenyt hirdet települései között: keressük a WWF Föld Órája Fővárosát! A település sikere regisztrációját követően a lakóin múlik! Az a település viselheti egy évig a WWF Föld Órája Fővárosa címet, ahonnan lakosságához viszonyítva a legtöbb regisztráció érkezik a foldoraja.hu weboldalra. Ha tehát szeretné, hogy településük egy évig ezt a címet használhassa, buzdítsa városa lakosait aktív részvételre!

2012-ben Nyíregyháza volt a Föld Órája Fővárosa, 2013-ban pedig Szigetszentmiklós lehetett büszke az összefogásra és a címre A Föld Órájához való csatlakozással kapcsolatos bővebb információkat a következő oldalon talál: foldoraja.hu

Háttérinformációk

Hogyan lehet csatlakozni a WWF Föld Órájához?

A WWF Föld Órájához a települések a www.foldoraja.hu weboldalon történő csatlakozással és fontosabb épületeik díszvilágításának lekapcsolásával csatlakozhatnak. Természetesen, ha a lekapcsolás technikai okok miatt megoldhatatlan, vagy ha nincs a településen díszvilágítás, akkor is lehetőség van a csatlakozásra, hiszen a legfontosabb az üzenet, hogy a település felelősséget érez bolygónk jövőjéért.

Mit lehet még tenni a WWF Föld Órájához kapcsolódóan?

A település honlapján, illetve a helyi újságban, TV-ben népszerűsítheti, hirdetheti az akciót. Csatlakozhatnak a helyi iskolák, közintézmények is. A település szervezhet “öko-napot” az iskolákban, ünnepélyes lekapcsolást, fáklyás felvonulást, utcabált vagy akár gyertyafényes koncertet is. A lehetőségek határtalanok.

Hogyan lehet regisztrálni a település csatlakozását a Föld Órájához?

A WWF Föld Órája hivatalos weboldala a www.foldoraja.hu, ahol egy egyszerű regisztrációs felületen lehet jelezni a település csatlakozását. Itt nemcsak települések, hanem magánszemélyek és vállalatok is jelezhetik, ha részt vesznek az akcióban.

Miért éri meg csatlakozni a WWF Föld Órájához?

2010-ben a WWF – Cognative közvéleménykutató által készített felmérés szerint a 18-59 éves magyar lakosság 58%-a hallott a Föld Órájáról és 35% részt is vett benne. Az akció pozitív üzenetet sugall, így a részvétel is pozitív fogadtatásra számíthat a lakosság részéről, illetve egyben megmutatja a település elkötelezettségét a környezetvédelem iránt. Emellett idén is a WWF Föld Órája Fővárosa cím a tét, amit a település felhasználhat a kommunikációjában.

Mikor kell lekapcsolni a díszvilágításokat?

2014. március 29-én 20:30 és 21:30 között. De az elmúlt években sok település egész éjszakára lekapcsolta a fényeket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.