Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 12. 12:23, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A foglalkozás elérte célját

A foglalkozás elérte célját

SOLID Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016. 07. 29-31.
Gyenes András – Szilassy Arnold, VAZ 2101

Gyenes András a miskolci negatív versenyhétvégét egy pozitív hétévégre váltotta fel Székesfehérvárott. A gyorsasági szakaszokon helyenként izzadságszagúan közlekedett navigátorával, de ez egyáltalán nem a teljesítményükre értendő. Sokkal inkább a Lada hűtése miatt kellett olykor a fűtést maximumra csavarni az autóban. Ezt leszámítva egy hibátlan, felhőtlen hétvégét tudhatnak maguk mögött.

- Gratulálok Nektek! Ez a hétvége azért feledtette a miskolci balszerencsés versenyt. Megkönnyebbülve szálltál ki az autóból?

- Abszolút feledtette a miskolci balszerencsét ez a verseny, sőt, kifejezetten mellénk állt minden jóakaró is. Az autó hibátlanul működött, az időjárás kegyeibe vette a versenyzőket és egy remek csapat színeiben vehettünk részt Székesfehérváron.
Amennyire új felállásban vágtunk neki a verseny hétvégéjének, annyira megkönnyebbülve és összeszokva tudtuk befejezni Arnolddal a futamot.

- Korábban említetted, hogy csak az oroszlányi szakaszt ismered. Elkapott egy kis nosztalgia a szakaszon?

- Mint kiderült a csákberényi gyorsasági második felén is versenyeztem már korábban.
A nagyvelegi pályán pedig nosztalgikus érzésem volt, hiszen valamikor az Ezerjó kupa résztvevőjeként ott kezdtem versenyezni.
Az Oroszlány az Oroszlány, ezt mindenki ismeri és szereti.

- A számodra új, ismeretlen szakaszokkal ki voltál békülve?

- Mindhárom helyszín batátságos volt számunkra, mindnek megvolt a szépsége.
A hosszú gyors igazi rallye pálya a maga változatosságával, tempójával, változó útminőségével.
Az oroszlányi szakasz a fehér, fényes aszfaltjáról lett kedvelt és érdekes.
A nagyvelegi gyorsasági pedig átvezetett a falu házai között, így itt kivételesen megszeghettük az 50 kilométeres korlátozást ezen a napon.

- Nagy volt a hőség a hétvégén. Úgy hallottuk, hogy volt olyan szakasz, ahol fűtenetek kellett a kocsiban. Az azért fokozhatta a hőséget a kocsin belül.

- Köztudott, hogy a Ladák nehezebben viselik a hőséget mint a nyugati ellenfeleik, ezért bevált módszer, hogy fűteni kezdjük az utasteret, ami elvonja a hőt a motortól. Ez persze fokozza a "finn szauna" effektust a versenyzők számára.

- Nem akartál előre az eredményekről beszélni, valamint jóslatokba bocsátkozni. Meglepett a hétvége mérlege?

- Meglepett a hétvégi jó eredmény, nagyon boldogan fejeztük be a Székesfehérvár rallyt. Úgy gondolom, hogy ennek a kíváló eredménynek a Solid Racing Team teljes személyzete, kíváló szerelői és segítöi is a részesei voltak.


Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft., Ecoffice Technology Kft. - Sigillanda, Avanzo Trade Kft. - The Body Shop; Global Union Kft. – Kyocera; RAIKER Kft.; Egrokorr Festékipari Zrt.; Dome Facility Services Group Kft.; Bbd 96 Kft.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.