Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Május 06. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: Radio Smile

A filmforgalmazóktól is függ a mozi újranyitása

A filmforgalmazóktól is függ a mozi újranyitása

A kialakult járványhelyzet miatt március 16-án bezárt a félegyházi mozi. Az újranyitásra pedig még egy kicsit várnunk kell.

Hiába kapnak a hazai mozik zöld utat a kormányzati intézkedések lazulása esetén, az, hogy mikor nyithatnak ki, nagyban függ a filmforgalmazóktól is, még akkor is, ha alapesetben egy kasszasikerről van szó - mondta el a Radio Smile műsorában Reményi Richárd, a Pannon 2001 Mozgókép Kft tulajdonosa, egyben 2014-től a félegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

- Nehéz időszak ez számunkra is. A fejlesztések csúszni fognak, de nem maradnak el. Megkeressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel tovább tudjuk folytatni. Az újranyitásra még várnunk kell, de egy – közösségi oldalon közzétett – felméréssel próbáljuk az igényeket feltérképezni – nyilatkozta az üzemeltető, aki azt is elárulta, hogy közel 300 válasz érkezett kérdésükre, melyből csak hárman válaszoltak úgy, hogy kevesebbet fognak moziba járni a vírushelyzet lecsengése után.

Ez is arra ösztönzi Richárdot, hogy bizakodva tekintsen a jövőre, annak ellenére is, hogy vannak olyan filmek, melyeknek vetítését a filmforgalmazók egy évre eltoltak.
- Az egész mozis szakma, így mi is attól félünk, hogy nem lesz film, amit játszani tudunk a szigorítások feloldását követően. Melyik forgalmazó vállalja be, hogy a kezdeti időszakban filmeket biztosít számunkra? Azzal sem árulok el titkot, hogy a magyar filmforgalmazók az amerikai stúdióktól függenek.

A félegyházi mozi már kapott kóstolót a szigorításokból a zárás előtt is. Akkor csak 99 embert lehetett beengedni, így minden második sort kivették a nézőtérről. Richárd elmondása szerint az újranyitást követően valószínűleg hasonló megkötéseknek kell majd eleget tenni, de nem lesz probléma abból sem, ha minden második széket el kell távolítani a nézőtérről.

- Egy új korszak fog beköszönteni a vírus elmúltával. Vissza kell nyernünk az emberek bizalmát. Eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a higiéniára, de ezután még nagyobb odafigyelést fog igényelni a tisztán tartás és a fertőtlenítés – szögezte le az üzemeltető, aki azt is megígérte, hogy rendkívüli akciókkal és nagyon jó filmekkel fognak készülni a nyitásra.

(Fotó: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.