Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2013. Szeptember 23. 00:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz jelöltje győzött Baján

A Fidesz jelöltje győzött Baján

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást – közölte vasárnap a helyi választási iroda. Polgármestert választottak Nemespátrón és Mikosszéplakon is.

A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz-frakció vezetője 2013 májusában meghalt.

Fidesz: a választók nem kérnek a bukott baloldalból

A Fidesz szerint a bajai választás eredménye egyértelmű üzenet a baloldalnak: az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. A Fidesz sajtóirodája vasárnap este a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás után közleményben tudatta: Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást, az ellene és Zsigó Róbert fideszes polgármester ellen indított „aljas lejárató kampány ellenére”.

Úgy fogalmaztak: „sem együtt, sem külön-külön nem kérnek a választók a bukott baloldalból”. A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy közös jelölt elbukott. Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A közleményben a Fidesz köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az időközi választáson, és bizalmukat adták a további munkához. A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje mellett közös jelöltet indított a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció, és megmérette magát a Jobbik, illetve a Lehet Más a Politika jelöltje is.
Polgármestert és képviselőket is választottak Nemespátrón

A függetlenként indult egyetlen jelölt, Dezső Tiborné lett a polgármester a Zala megyei Nemespátrón, ahol négytagú képviselő-testületet is választottak vasárnap a település lakói. Bicsák Eszter, a község jegyzője az MTI-nek elmondta: a 251 szavazásra jogosult polgár közül 120-an adták le voksaikat, vagyis közel 48 százalékos volt a részvételi arány. A polgármester-jelöltre 84 érvényes szavazatot számoltak össze.

A nyolc képviselőjelölt közül ketten - Szmodics Zoltán és Szmodics László - korábban már voltak képviselők, Szörcsök József és Győrfy Tibor pedig új tagként került a testületbe. Valamennyien függetlenként indultak. A nemespátrói képviselő-testület tagjai júniusban a polgármester és a képviselők közötti kibékíthetetlen ellentétek miatt döntöttek az önfeloszlatás mellett.
Új polgármestere lett Mikosszéplaknak

Böröcz László független jelöltet választották meg polgármesternek vasárnap időközi polgármester-választáson a Vas megyei Mikosszéplak községben – közölte vasárnap a település jegyzője. Bíró Tibor tájékoztatása szerint a 290 választásra jogosult közül 93 vett részt a voksoláson, közülük 89 adta le szavazatát az egyetlen jelöltre, aki június óta alpolgármesterként irányította az ötfős képviselőtestület munkáját. Négy szavazat érvénytelen volt.

Emlékeztetett: a községben azért kellett időközi választást tartani, mert az előző polgármester, a szintén függetlenként tevékenykedő Horváth István lemondott posztjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 14:40, kedd | Belföld

Speciális, családbarát szabályozások jöhetnek a karácsonyi időszakra

Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni

2020. December 01. 14:06, kedd | Belföld

Sok autós nem figyel az időszakos jelzésekre

Az utóbbi napokban két energiaelnyelő modulnak is nekihajtottak autóval, aminek hátterében az állhat, hogy a sofőrök nem figyelnek a munkaterületek előtt kihelyezett időszakos jelzésekre

2020. December 01. 12:00, kedd | Belföld

Idén csökken a karácsonyi édességek forgalma

Tíz százalékkal, 9-9,5 milliárd forintra csökkenhet idén a karácsonyi szezonhoz köthető édességek forgalma,

2020. December 01. 11:03, kedd | Belföld

A NÚSZ a havi, országos e-matricákat javasolja decemberre

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) 2020. november 30-ával leállítja az év hátralevő részére a megyei matricák értékesítését a viszonteladók körében,