Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. December 02. 07:36, hétfő | Helyi
Forrás: Jernei Anikó

A Fenntarthatóság Nagykövetei a Batthyány Iskolában

A Fenntarthatóság Nagykövetei a Batthyány Iskolában

A Batthyány Lajos Általános Iskola 1-2. osztályos tanulói 2019. november 29-én a Henkel Magyarország Kft.  Fenntarthatósági Iskolaprogram elnevezésű nemzetközi kezdeményezésében vettek részt.

A célok között szerepel az egészségesebb életmód előmozdítása, valamint a hulladéktermeléssel, a víz- és energiafogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése.

A 45 perces foglalkozás során egy rövid oktatófilmet tekintettek meg a gyerekek a környezetvédelemről, energiatakarékosságról, majd megvitatták az ezekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. Az interaktív foglalkozás alatt megkeresték azokat a lehetőségeket, amik által a gyerekek és közvetlen környezetük csökkenthetik az energia-és vízfogyasztást, ezáltal kevésbé terhelik a környezetet.

Forrás: Jernei Anikó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 08:42, kedd | Helyi

Korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai

A határ megnyitása lehetőséget biztosít arra, hogy a határ két oldalán élő családok és közösségek újra találkozhassanak egymással, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági kapcsolatok is új lendületet kaphassanak.

2020. Május 25. 09:21, hétfő | Helyi

Akiért a harang szól…

In memoriam BENSE SÁNDOR ny. főkántor, kántortanító

2020. Május 25. 09:19, hétfő | Helyi

Mától újabb enyhítések érvényesek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően mától (május 25.) újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is.

2020. Május 25. 09:15, hétfő | Helyi

A szablyavívás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Hungarikum Bizottság döntésével a klasszikus magyar szablyavívás hagyományát, a magyar kardiskola alapját, mint kiemelkedő jelentőséggel bíró nemzeti értéket is a hungarikumok közé emelte.