Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 26. 16:11, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A felnövekvő zenész generáció támogatására rendeztek hangversenyt

A felnövekvő zenész generáció támogatására rendeztek hangversenyt

A Hidas Frigyes Alapítvány március 24-én rendezte meg jótékonysági hangversenyét a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában.

Mint minden évben, idén is Hidas Frigyes halálának évfordulóján rendeztek jótékonysági hangversenyt a művészeti iskolában, ahol az intézmény volt növendékei és tanárai adtak elő fülbemászó muzsikákat az alapítvány névadójának szerzeményeiből, de a repertoár színesítésére a zeneirodalom egyéb klasszikus darabjai is felcsendültek. A házigazdának Pusker Imre zenetanárnak köszönhetően pedig minden egyes zeneszám felcsendülése előtt érdekes háttér információkat tudhattak meg a hangverseny hallgatói a darab születéséről.

Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző Hidas Frigyes fúvós hangszerekre írott művei tették közismertté és ezzel világszerte az egyik legjátszottabb 20. századi magyar komponistává vált. Városunk fúvósaival Jankovszki Ferenc révén került kapcsolatba még évtizedekkel ezelőtt és mindig szívesen állt rendelkezésükre, hogy segítse munkájukat. A zeneiskolai alapítvány hálájának kifejezéséül ezért vette fel a népszerű magyar zeneszerző nevét, aki idén májusban lenne 90 éves.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.