Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 20. 09:54, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

A félegyháziak szeretnek alkotni, maradandót létrehozni

A félegyháziak szeretnek alkotni, maradandót létrehozni

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Nyitott Műhely elnevezésű alkotói hétvégék, melyeket a Holló László Képzőművész Kör és a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesületének tagjai tartottak az elmúlt időszakban.

Az október 16-án tartott projektzáró ünnepségen – mely egyben a Magyar Festészet Napjának nyitó rendezvénye volt – a megjelenteket Rátkai Zsuzsanna, a Holló-kör tagja köszöntötte.

Beszédében elmondta, hogy a hétvégi foglalkozások megvalósításában a Holló László Képzőművész Kör és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete mellett segítséget nyújtott a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Kiskun Múzeum is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetésre került CLLD projektnek köszönhetően a város lakosságának tizenkét hétvégén nyújtottak lehetőséget művészeink arra, hogy bárki kipróbálhassa a különféle alkotói technikákat: Olajfestés, akril festés, akvarell festés, hidegtű, selyemfestés, kerámiázás, képépítési technikák (mellyel látványos domborművek születtek), tusfestés, pasztellezés és szénrajzolás. Az alkotói hétvégék szakmai munkáiról Kis Virág keramikus beszélt az ART-TUKRKÁ-ban megtartott projektzáró rendezvényen.

- A Holló László Képzőművész Kör és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének a tagjai, akik bizonyos technikákban szakértők, nagyon örültek a lehetőségnek, hogy megmutathatják azokat az alkotói fogásokat, melyeket ők már nagyon jól ismernek.
Szép eredmények születtek ezeken a szombati foglalkozásokon. Én pedig szívből örülök annak, hogy vannak a városban olyan érdeklődők, alkotni akaró emberek, akik ezt az ősi igényt még érzik magukban és fontosnak tartják azt, hogy létrehozzanak valamit
– mondta Kis Virág.

A CLLD projekt részleteiről az önkormányzat részéről Gyantár Anikó pályázati projektmenedzser beszélt.

- Jó érzés kilépni a papírmunkát hátrahagyva látni, amiért az elmúlt másfél évben dolgoztunk. A pályázatokat 2019. januárjában lehetett benyújtani. Ez a CLLD projekt teljesen más, mint a többi uniós finanszírozású projekt, mert nem nagy kivitelezőkkel egyeztettünk. A közösségvezérelt, kulturális programok elősegítésére irányult a projekt. Nagy örömmel fogadtam Rátkai Zsuzsiék pályázatát, melyben kézműves foglalkozások megszervezését és megrendezését tűzték ki célul. A most kiállított fotógaléria, mely a foglalkozások műhelymunkáiba enged bepillantást és az elkészült alkotások bizonyítják, hogy a megvalósítás maximálisan jól sikerült. Úgy érzem félegyházi művészeink sok mosolyt csaltak a lakosság arcára, de tudnunk kell azt is, hogy e mögött embertelen szervező- és papírmunka áll.

Az ünnepséget a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében megjelent Sallai Anita Anna növendék és Kiskun Bernadett felkészítő tanár fuvolajátékával tette teljessé.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.