Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 16. 12:39, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A félegyháziak érzik és értik mit jelent az ÖSSZEFOGÁS

A félegyháziak érzik és értik mit jelent az ÖSSZEFOGÁS

Hosszú évek óta először vált nyilvánvalóvá mit jelent az összetartás és az összefogás városunkban. Egyre többen vesznek részt a közös városi ünnepeken és rendezvényeken éppúgy, mint most március 15-én.

Városunk vezetése, a pártok tagjai, az egyesületek politikai szemléletüket félretéve, a közintézmények vezetői és dolgozói, az iskolák diákjai, tanárai, díszpolgáraink, városunk jeles személyei és az ünneplésben aktívan résztvevő városlakók egységgé kovácsolódva hömpölyögtek végig a főutcán. A középiskolák tanulói és diákjai nagy izgalommal készültek az oktatási intézményük előtt tartott műsorra, melynek minden mozzanata a forradalom szívdobogtató izgalmát pumpálta a jelenlévőkbe.

Rendhagyó ünnepség volt a mostani és remélhetőleg egy új szokás alapköveit tette le városunk életében. Tavaly már átélhettük a fáklyás felvonulás bizsergető hangulatát, idén viszont mintha visszarepülhettünk volna 168 évet a történelemben. A Rocktár Élőzenei Bázis már a délután folyamán megnyitotta Pilvax kávéházát, ahol az 1948-as forradalom első állomásának történéseit élhették meg vetítéssel egybekötött műsorral a jelenlévők. Az élőzenével hangulatossá varázsolt gyülekező után a Constantinum diákjainak és tanárainak előadása következett, majd az utcára vonulva a Kossuth Lajos Szakképző Intézmény előtti mellszobor ünnepélyes koszorúzása követte az események sorát.

A szemerkélő eső ellenére is tömegek csatlakoztak a Kossuth utcán végig sétáló fáklyás felvonulókhoz, mely először a Szent Benedek Szakképző Iskolánál, majd a Móra Ferenc Gimnáziumnál, végül a Városháza előtt torpant meg egy-egy forradalmi történést felelevenítő előadásra. Régmúlt díszes ruháiba öltözött diákok és népi táncosok fergeteges műsorát követően a Polgármesteri Hivatal elé guruló lovaskocsin Bense Zoltán önkormányzati képviselő szólította a tömegeket útjuk folytatására és egyben végállomásukra is, a Petőfi térre.
Az ünneplők a Petőfi Sándor szobornál fejezték be felvonulásukat, ahol először Csányi József polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

Ezt követően az eseményen megjelentek egy országos összefogáshoz csatlakozva együtt szavalták el a Nemzeti dalt Kovács Ferenc, Szent Benedek Gimnázium tanulójának közreműködésével, aki idén második lett a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére tartott szavalóversenyen.

Az esemény fénypontjaként pedig városunk vezetői és az ünneplők elhelyezték a megemlékezés koszorúit a szabadságharc költőjének szobra előtt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.