Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Június 01. 13:09, csütörtök | Helyi sport

A félegyházi triatlonosok külföldön is sikeresen szerepeltek

A félegyházi triatlonosok külföldön is sikeresen szerepeltek

A Kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület triatlonosai külföldön is bizonyították remek formájukat!

Papp Laura Junior Európa Kupán indult az olaszországi Caorleban. Ez a verseny egyben kvótaszerzési lehetőség is volt az idén Hamburgban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Laura a nagy létszámú előfutamból könnyedén jutott a döntőbe, ahová a legjobb 30 lány került be. A táv 300 m úszás – 9,5 km kerékpározás – 1,9 km futás volt. Az úszás „verekedősen” alakult, mert sokan értek egyszerre a bójákhoz. Sajnos ez Laurának nem kedvezett kis termete miatt. Viszont a rendkívül technikás kerékpár pályán remek biciklizéssel az első üldöző bolyba került, ahonnan egy gyengébb futással végül a 20. helyet szerezte meg. Ezzel a teljesítményével kvótát szerzett Magyarországnak!

Trungel-Nagy Zalán a lengyelországi Olsztynban indult Európa-Kupán. Zalán még ifjúsági korú, nála két évvel idősebbekkel versenyzett. Ezért a cél tapasztalatszerzés volt. Az úszásban szerencsére nem került verekedésbe a bójáknál, kerékpáron az első 15-20 fős üldöző bolyban tekert. Nagyon figyelnie kellett a fordítóknál és a kanyarokban, nehogy kilökjék. Megpróbált a bolytól elszakadni, de nem engedték. Az utolsó körön a fordítónál mégis tudott egy kis előnyt szerezni, így az üldözőbolyból elsőként tudott leszállni a kerékpárról, senki nem akadályozta a depózásnál. A futást nagyon megnyomta, a végére teljesen megközelítette az első sort és 10. helyen ért célba. Remek teljesítménye elismeréséül a Triatlon Szövetség már nevezte is egy következő Európa Kupára, Laura pedig gőzerővel készül duatlonban a szingapúri E-Sportok Olimpiájára.

Edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.