Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. Október 01. 08:28, kedd | Helyi
Forrás: Rózsa Pál

A félegyházi MEZGÉ-sek lettek az Ászok Ászai az OMÉKON

A félegyházi MEZGÉ-sek lettek az Ászok Ászai az OMÉKON

Az Agro Napló, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum az OMÉK kiállításon első alkalommal rendezi meg Az Ászok Ászai szakmai vetélkedőt.

A múlt és a jövő az agráriumban témában.
Csapatok jelentkezése még júniusban megtörtént. Mi egy öt fős csapatot neveztünk, mezőgazdasági és élelmiszeripari technikus tanulókból.

Nyári feladatok:

  • Nyári pillanatképek. (képek vagy videó)
  • A fejlődés hagyománya (kisfilm készítés)
  • Ilyen volt a nyarunk (szakmai beszámoló)
  • Agrár kabalafigura készítése. (Készítése folyamatban)

A vetélkedő 2019.09.29-én az OMÉK-on lesz, ahol a következő feladatok lesznek: -
Kincskereső játék, - Villámkérdések, -Partner cégek feladatai. A végső eredmény a nyári feladatok és a vetélkedő összesített pontszámai alapján fog megszületni.

(Farkas Bence, Bartók Bence, Őri Márton, Mári Bianka, Ajtai Petra, Puskás Brigitta) A felkészítés a kiváló MEZGÉ-s tanárok csapatmunkája.

Tanulói beszámoló:
Vasárnap került megrendezésre az Ászok Ásza verseny a Hungexpo területén. Két fordulóban mérte össze tudását a kilenc csapat. Az első fordulóban öt kiállítót kellett megkeresnünk, ahol a kérdéseikre válaszoltunk, és a gyakorlati feladatokat teljesítettünk. A témakörök az egész mezőgazdaságot lefedték, volt állattenyésztéssel, gépészettel, növénytermesztéssel, kertészettel foglalkozó feladat. Ezek közül kisebb nehézséget okozott a Sípos gazda által szervezett rovar felismerés, és nagyon tetszett az Axiál kft és az őshonos udvar feladat sora. A második fordulót a villámkérdések megválaszolásával kezdtük, ebben csapatunk eredményes volt, és a feladat interaktivitása miatt nagyon érdekesnek bizonyult. A második forduló következő részében a kincskereső játék következett, amely a rendezvény egész területén került megrendezésre, és ez okozta a feladat nehézségét is. Összességében nagyon élveztük a napot, nagyon sokat tanultunk és tapasztaltunk. Köszönjük szépen a felkészítő tanárainknak a lehetőséget és a megfelelő felkészítést.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

2020. Január 19. 08:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2020. január 19.

2020. Január 18. 17:05, szombat | Helyi

Milyen okai lehetnek a gyermekek agresszív viselkedésének?

A gyerekkori agresszív cselekedetek hátterének vizsgálatakor komplex megközelítést, egy összetett rendszert kell figyelembe venni – mondta Hal Melinda, a Semmelweis Egyetem pszichológusa.