Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 01. 08:28, kedd | Helyi
Forrás: Rózsa Pál

A félegyházi MEZGÉ-sek lettek az Ászok Ászai az OMÉKON

A félegyházi MEZGÉ-sek lettek az Ászok Ászai az OMÉKON

Az Agro Napló, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum az OMÉK kiállításon első alkalommal rendezi meg Az Ászok Ászai szakmai vetélkedőt.

A múlt és a jövő az agráriumban témában.
Csapatok jelentkezése még júniusban megtörtént. Mi egy öt fős csapatot neveztünk, mezőgazdasági és élelmiszeripari technikus tanulókból.

Nyári feladatok:

  • Nyári pillanatképek. (képek vagy videó)
  • A fejlődés hagyománya (kisfilm készítés)
  • Ilyen volt a nyarunk (szakmai beszámoló)
  • Agrár kabalafigura készítése. (Készítése folyamatban)

A vetélkedő 2019.09.29-én az OMÉK-on lesz, ahol a következő feladatok lesznek: -
Kincskereső játék, - Villámkérdések, -Partner cégek feladatai. A végső eredmény a nyári feladatok és a vetélkedő összesített pontszámai alapján fog megszületni.

(Farkas Bence, Bartók Bence, Őri Márton, Mári Bianka, Ajtai Petra, Puskás Brigitta) A felkészítés a kiváló MEZGÉ-s tanárok csapatmunkája.

Tanulói beszámoló:
Vasárnap került megrendezésre az Ászok Ásza verseny a Hungexpo területén. Két fordulóban mérte össze tudását a kilenc csapat. Az első fordulóban öt kiállítót kellett megkeresnünk, ahol a kérdéseikre válaszoltunk, és a gyakorlati feladatokat teljesítettünk. A témakörök az egész mezőgazdaságot lefedték, volt állattenyésztéssel, gépészettel, növénytermesztéssel, kertészettel foglalkozó feladat. Ezek közül kisebb nehézséget okozott a Sípos gazda által szervezett rovar felismerés, és nagyon tetszett az Axiál kft és az őshonos udvar feladat sora. A második fordulót a villámkérdések megválaszolásával kezdtük, ebben csapatunk eredményes volt, és a feladat interaktivitása miatt nagyon érdekesnek bizonyult. A második forduló következő részében a kincskereső játék következett, amely a rendezvény egész területén került megrendezésre, és ez okozta a feladat nehézségét is. Összességében nagyon élveztük a napot, nagyon sokat tanultunk és tapasztaltunk. Köszönjük szépen a felkészítő tanárainknak a lehetőséget és a megfelelő felkészítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.