Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2014. Január 29. 19:20, szerda | Helyi
Forrás: - Nemes -

A félegyházi menhely lakói is megérdemelnek egy családot!

A félegyházi menhely lakói is megérdemelnek egy családot!

Maximális létszámmal működik jelenleg a Csólyosi úti kutyamenhely. Az állatok egész évben várják az örökbefogadókat, az elmúlt években a menhely dolgozóinak segítségével már több száz kutyus talált gazdára.

1994-ben alakult meg a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány Kiskunfélegyházán, amely megkereste a HEROSZ-t együttműködés céljából, hisz mindkét szervezet alapító okirat szerint állatvédő tevékenységet folytat, így a cél közös, a Kiskunfélegyháza környékén kóborló kutyák biztonságos és szakszerű elhelyezése, gondozása és szerető gazdához való juttatása. Így 2003-ban létrejött a megállapodás közös kutyamenhely üzemeltetésre.
- Az elmúlt években több száz négylábúnak segítettünk gazdára találni. A kutyusok többségét a helyi gyepmesteri telepről mentjük, de kerülnek hozzánk rendőrség által lefoglalt, utcáról befogott, sérült és saját gazda által leadott, megunt állatok. Menhelyünkön nem történik altatás, ezért célunk minél több kutyus megmentése, biztosítva ezzel a jövőt számukra – nyilatkozta az InfoKiskunfélegyházának Baranyi- Réczicza Tímea, a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány képviseletében.
A menhely 35 kutya elhelyezésére alkalmas, többnyire kétfős kennelekben élnek az állatok. Jelenleg maximális létszámmal működik, a helyszínen 35 kutyus, ideiglenes befogadónál pedig 11 kölyök van.

A menhelyről csakis kiváló egészségügyi állapotban lévő, féregtelenített, bolhátlanított, kötelező védőoltással rendelkező szuka és ivartalanított kan kutyák fogadhatók örökbe. Az örökbefogadás feltétele az örökbefogadási szerződés aláírása, illetve 6500 Ft megfizetése, ami a chipezés (3000 Ft) és a kötelező oltás (3500 Ft) költsége.
A menhely mindennapos munkájának terheinek csökkentésébe egy német alapítvány is besegít, akik táppal, konzervekkel, törölközőkkel, külföldön történő gazdához juttatással és ivartalanítás költségébe való besegítéssel igyekeznek könnyebbé tenni az Alapítvány mindennapjait. Viszont a szervezet bármilyen segítséget szívesen fogad az állatok jobb életkörülményeinek megteremtéséhez.
- Amire általában folyamatosan szükségünk van azok a tisztítószerek, a háztartási hypo minden mennyiségben, legalább közepes minőségű száraztáp, most a téli hidegben pokrócok, rongyok, télikabátok a kutyusok alá a házakba, illetve tavasztól mindenféle építési anyagot szívesen fogadunk (cement, sóder, OSB lap, vizes bázisú lazúr) – nyilatkozta Baranyi- Réczicza Tímea.

A MENHELYRE KERÜLT KUTYÁKAT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!

Elérhetőségek:
Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány Facebook oldala

Telefon:
Menhely vezetője:
Marancsikné Némedi Erzsébet: 06-70/33-11-634
Email cím: fidobacsi.herosz@freemail.hu

Adószám: 18345973-1-03 Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.