Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2014. Január 29. 19:20, szerda | Helyi
Forrás: - Nemes -

A félegyházi menhely lakói is megérdemelnek egy családot!

A félegyházi menhely lakói is megérdemelnek egy családot!

Maximális létszámmal működik jelenleg a Csólyosi úti kutyamenhely. Az állatok egész évben várják az örökbefogadókat, az elmúlt években a menhely dolgozóinak segítségével már több száz kutyus talált gazdára.

1994-ben alakult meg a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány Kiskunfélegyházán, amely megkereste a HEROSZ-t együttműködés céljából, hisz mindkét szervezet alapító okirat szerint állatvédő tevékenységet folytat, így a cél közös, a Kiskunfélegyháza környékén kóborló kutyák biztonságos és szakszerű elhelyezése, gondozása és szerető gazdához való juttatása. Így 2003-ban létrejött a megállapodás közös kutyamenhely üzemeltetésre.
- Az elmúlt években több száz négylábúnak segítettünk gazdára találni. A kutyusok többségét a helyi gyepmesteri telepről mentjük, de kerülnek hozzánk rendőrség által lefoglalt, utcáról befogott, sérült és saját gazda által leadott, megunt állatok. Menhelyünkön nem történik altatás, ezért célunk minél több kutyus megmentése, biztosítva ezzel a jövőt számukra – nyilatkozta az InfoKiskunfélegyházának Baranyi- Réczicza Tímea, a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány képviseletében.
A menhely 35 kutya elhelyezésére alkalmas, többnyire kétfős kennelekben élnek az állatok. Jelenleg maximális létszámmal működik, a helyszínen 35 kutyus, ideiglenes befogadónál pedig 11 kölyök van.

A menhelyről csakis kiváló egészségügyi állapotban lévő, féregtelenített, bolhátlanított, kötelező védőoltással rendelkező szuka és ivartalanított kan kutyák fogadhatók örökbe. Az örökbefogadás feltétele az örökbefogadási szerződés aláírása, illetve 6500 Ft megfizetése, ami a chipezés (3000 Ft) és a kötelező oltás (3500 Ft) költsége.
A menhely mindennapos munkájának terheinek csökkentésébe egy német alapítvány is besegít, akik táppal, konzervekkel, törölközőkkel, külföldön történő gazdához juttatással és ivartalanítás költségébe való besegítéssel igyekeznek könnyebbé tenni az Alapítvány mindennapjait. Viszont a szervezet bármilyen segítséget szívesen fogad az állatok jobb életkörülményeinek megteremtéséhez.
- Amire általában folyamatosan szükségünk van azok a tisztítószerek, a háztartási hypo minden mennyiségben, legalább közepes minőségű száraztáp, most a téli hidegben pokrócok, rongyok, télikabátok a kutyusok alá a házakba, illetve tavasztól mindenféle építési anyagot szívesen fogadunk (cement, sóder, OSB lap, vizes bázisú lazúr) – nyilatkozta Baranyi- Réczicza Tímea.

A MENHELYRE KERÜLT KUTYÁKAT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!

Elérhetőségek:
Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány Facebook oldala

Telefon:
Menhely vezetője:
Marancsikné Némedi Erzsébet: 06-70/33-11-634
Email cím: fidobacsi.herosz@freemail.hu

Adószám: 18345973-1-03 Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 12:54, kedd | Helyi

Újabb katonai középiskolák jöhetnek, a sorkatonaság azonban még nem téma

Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden - tudta meg a Népszava.

2020. Június 02. 11:40, kedd | Helyi

A szomjoltó mellé ínycsiklandó hamburgerrel is szolgálnak az Ágyúban

Majd egy éve nyitotta meg kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria a Rocktár mellett és azóta is városunk közkedvelt szórakozóhelye.

2020. Június 02. 09:09, kedd | Helyi

Június 5-ére tervezik a strand nyitását

Június 5-ével megnyithat a Félegyházi Termál Parkfürdő strand részlege, azonban ez az időjárási viszonyok függvényében változhat.

2020. Június 02. 08:17, kedd | Helyi

Újraindulnak a szűrővizsgálatok

Több tízezer elmaradt szűrővizsgálatot kell bepótolni a következő hetekben.