Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 23. 08:17, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

A félegyházi lakóközösségek is sikerrel pályázhatnak

A félegyházi lakóközösségek is sikerrel pályázhatnak

Sajtótájékoztató keretében számoltak be 2015. január 22-én a polgármesteri hivatalban az újonnan megjelent Otthon Melege Program lakossági energiahatékonysági pályázatok részleteiről.

A sajtó munkatársait Csányi József polgármester, Bense Zoltán és Gyenes Attila önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök tájékoztatták.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk mintegy 10 milliárd forintos támogatáskerettel, 50 százalékos támogatásintenzitással indul el az Otthon Melege Program társasházak energiahatékonyságát elősegítő alprogramja. Az új kezdeményezésnek az a célja, hogy a több mint 4, de legfeljebb 60 lakásos panel- és téglaépítésű házak, lakásszövetkezetek közösségei esetében is hasonló program álljon rendelkezésre, de készül már az a program is, amely a 60 lakás fölöttieket is segíti.
Kiskunfélegyházán a panelprogram az elmúlt években több sikeresen lezárult lakóépület-felújítást eredményezett – mondta el a sajtótájékoztató keretében Csányi József polgármester. Az önkormányzat a kormányzati támogatást és a lakossági önerőt kiegészítve – összesen 230 millió forinttal – eddig valamivel több mint ezer lakás felújítását támogatta, ami azt jelenti, hogy a város iparosított technológiájú lakásainak felét sikerült megújítani. Az elkezdett munkát folyatatja az önkormányzat, éppen ezért vált aktuálissá a sajtótájékoztató az Otthon Melege Program társasházakat érintő pályázatának megjelenése apropóján – tette hozzá.

A pályázati úton elnyerhető támogatás nemcsak a szigetelés és a nyílászárók, hanem akár a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és a megújuló energia alapú melegvíz-ellátás megvalósításához is igényelhető. A cél, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát tudjon javulni – emelte ki Bense Zoltán, a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Gyenes Attila, a gazdasági bizottság elnöke arról biztosította a jelenlévőket, hogy az önkormányzat ebben az évben is közösségi támogatást nyújt majd a pályázóknak, ami a 10 százalékot fogja elérni.

A lakóközösségek március 9-től adhatják be pályázataikat. Előtte azonban a kérelmeket a képviselő-testület bírálja el.

Az önkormányzat szakmai segítséget is nyújt a pályázóknak – derült ki a sajtótájékoztatón. Az érdeklődők a bizottsági elnökök mellett a polgármesteri hivatal részéről Farkas Mihály, lakásügyintézőt is kereshetik. Ő fogja ugyanis ezeket a pályázatokat kezelni és menedzselni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.