Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 17. 10:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

A félegyházi kórház kálváriája

A félegyházi kórház kálváriája

A jó hír, hogy elkészült, de van rossz is...

Jó hír: elkészült a kiskunfélegyházi kórház új szárnya. Rossz hír: a betegek nem vehetik igénybe. Ok: nincs, aki kifizesse a kivitelezőt.

A Brüsszelből érkező fejlesztési támogatás mértékére jellemző, hogy azt elkölteni is alig tudta a magyar állam. A 2007– 2013-as időszakot 2015-ig hosszabbították meg, s nem kevés pénzre az utolsó percben írtak ki pályázatokat. Ezek közé tartozik a kiskunfélegyházi kórház bővítése is – amely azonban a végső határidőt jelentő múlt év végéig sem készült el. Ekkora csúszást már Brüsszel sem tolerált, az elkészült kórházi szárnyat viszont valakinek ki kellene fizetnie. De kinek?

Csányi József polgármester a saját szemével látta a kész művet, benne a korszerűen felszerelt – ám üres műtőket. Mivel azonban nem városi, hanem megyei kórházról van szó, ezért az önkormányzat nem pótolhatja ki az 1,3 milliárdos beruházásból fennmaradó 100 millió forintot. Kérdésünkkel – ki fizeti ki a cechet? – a városvezető a minisztériumhoz küldött. Oda fordult egyébként ő maga is, várva Balog Zoltán miniszter válaszát: mikor vehetik igénybe az elkészült, de üresen álló kórházat?

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztályához címzett levelemre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kommunikációja (sic!) válaszolt. Pontosabban írt néhány sort, amelyben vázolja az egyébként is ismert helyzetet, majd a végén azzal fejezte be: „Bízunk abban, hogy az áthúzódó projekt fedezete más forrásból biztosításra fog kerülni.”

Akkor talán a kiskunfélegyházi kórházban tudnak valamit? Sajnos nem adhattak információt, viszont Svébis Mihályhoz, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatójához utaltak. Ő azonban elérhetetlennek bizonyult.
Marad tehát a remény, elvégre az hal meg utoljára. Lehet, hogy még a kórházi ellátást igénybe venni nem tudó betegeket is túléli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM