Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 05. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A félegyházi kollégisták bizonyultak a legügyesebbeknek

A félegyházi kollégisták bizonyultak a legügyesebbeknek

Tizennégy település háromszáznegyven diákja mérte össze erejét és tudását városunkban, a május 30.- június 1. között zajló V. Kollégiumi Olimpián.

Tizennégy település háromszáznegyven diákja mérte össze erejét és tudását városunkban, a május 30.- június 1. között zajló V. Kollégiumi Olimpián. A sportverseny azon középiskolás tanulók megmérettetése volt, akik az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program részesei.

A diákok a három nap alatt több sportágban – streetball, íjász, asztalitenisz és zenés gimnasztika, labdarúgás, kézilabda – küzdöttek meg az olimpiai címekért. Az összesített pontszám alapján a legjobbnak a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium (50 pont) diákjai bizonyultak, második helyen a hajdúböszörményi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium (47 pont), míg a harmadikon a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csapata végzett.

A félegyházi diákok eredményei:
Kosárlabda, lányok: 3. helyezés. Fiúk: 1. helyezés.
Zenés gimnasztika: 3. helyezés.
Labdarúgás, lányok: 2. helyezés. Legjobb góllövő: Pásztor Bíborka (8 gól), legjobb kapus: Káldi Szandra. Fiúk: 3. helyezés.
Íjászat, lányok: Minkó Éva 1. helyezés. Fiúk: Víglási István, Téren Zoltán 1. helyezés, Farkas János: 3. helyezés , Vámos Lajos 4. helyezés , Burka Mihály 5. helyezés, Víg Dániel: 6. helyezés.
Kézilabda (lányok): 2. helyezés. Legtöbb gólt lövő: Vereb Kinga. Fiúk: 3. helyezés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.